Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Problem czy warto dopłacić: S1 do S2?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Powiem ci tak, s2 nie mialem nigdy w zyciu w rece wiec nie chce sie wypowiadac na jego temat
    natomiast ja mam S1 z ktorego jestem niesamowicie zadowolony, bardzo.
    zoom jest znakomity przy stabilizacji miodzio !
    cele mam podobne do twoich - fotki rodzinne w plenerze na wakacjach w gorach np nanartkach itp.
    Takze mam dzidziusia w drodze z tym ze u mnie spodziewane zawitanie na ten swiat ma nastapic w grudniu
    Jestem bardzo zadowolony z S1, filmiki takze kreci swietne.
    pozdrawiam.
    ...::Canon S1 IS::...

Ryjeks
    Guest

Thumbs up ponad 300 zdjęć 80% LCD+lampa! na jednym komplecie aku. 2500!

Cytat Zamieszczone przez columbia
    A95 na jednym zestawie baterii 2400 zrobi ponad 300 fotek
    Witam wszystkich!

Właśnie wróciłem z wesela na którym zrobiłem ponad 300 fotek swoim S1 na jednym komplecie aku 2500, LCD 100%, lampa 80%. Jak dla mnie wynik imponujący..., pierwszy raz miałem możliwość przetestowania aku w trudnych warunkach. Bez lampy potrafi zrobić do 600 zdjęć. A z aparatu jestem ogólnie zadowolony, świetna jakość odbitek na papierze! Pozdrawiam wszystkich!

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

witam
    mi tez sie bardzo podoba S2...!
    co to jakiego kolwiek testow to znalazlem tylko cos takiego
    http://www.fotopolis.pl/index.php?go...=1&nrarch=2913
    a tu juz bardzie szczeguly http://web.canon.jp/Imaging/pss2is/components-e.html
    moze macie jakies linki testu S2????
    no a teraz o S1 mialem pozyczonego od sasiadza przez tydzien i bylem z niego bardzo zadowolony nie wime jak bedzie z S2 ale napewno bede jeszcze bardziej zadowolony!!!!

raf
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Jak juz wspomniałem na innym poście - zakupiłem jednak S1. Siła dobrego o tym aparacie słyszałem ( uwagi podobne do tych u PAWKI - pozdrawiam i miłego oczekiwania ). Złego oczywiście też, ale nie zraża mnie to za bardzo. Po trzech dniach użytkowania osobistego ( bo z pożyczonym juz biegałem ) stwierdzam: Wszystko czego potrzebuję na dzień dzisiejszy zawiera się w S1. Potwierdzam wstępnie opinie o tym sprzecie i myśle, że jeszcze mnie mile zaskoczy. Acha i jeszcze jedno. Czuję ogromną ulgę po zakupie aparatu. Nie sądziłem, że ten temat tak mnie zmęczy. Decyzja jest trudna i potwierdza opinie innych forumowiczów o temacie "zakup aparatu". Wszystkim niezdecydowanym współczuję i życzę trafnego wyboru.

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

aski
    Guest

Domyślnie

S1 robi, robi .... spokojnie 300 zdjęć nawet przy częstym "grzebaniu w menu" czy "funkcjach" , przy włączonym LCD.
    Wracając do tematu S1 czy S2, zawsze znajdzie się coś z "większym" , "szybszym" i "lepszym" czymś Za kilka tygodni może się okazać, że wychodzi S3 pewnie będzie jeszcze lepsza
    Ze trzy tygodnie temu kupiłem S1 i polecam ją z czystym sumieniem, więc myślę, że S2 nie będzie gorsza

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Mam S1 od ponad roku, ogolnie jestem zadowolony, jak na kompakt jest niezly. Na jednym komplecie baterii robie spokojnie ponad 500 fotek, z czego czesc z flashem, moze macie jakies kiepskie baterie. S2 raczej nie kupie bo chyba jednak z obiektywem juz przesadzili x12, i jak patrzylem na sample, to mam wrazenie, ze mydelko jest nawet w dobrym swietle. Jedyna przewaga S2 nad S1 to moim zdaniem dwa tryby pracy IS, i lepsze stabilizacja na dodatkowym trybie pracy. Jezeli uda im sie jeszcze bardziej zminiaturyzowac S3, bedzie uzywal nowej matrycy (jakis fujik f10 teraz ma taka), ktora szumi prawie jak dSLR, to pewnie sobie kupie bo na imprezki bedzie w sam raz

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ja tylko przez chwile macałem S2
    pozytywnie zaskoczyła mnie szybkość AF i szybkość rury wide<->tele (imo lepsza niz w takze macanym S1) i jakoś lepiej sie go (S2) trzymało w łapie
    stabilizator ma miedzyinnymi panning
    co do jakości fot to nie bede sciemniał wole dslr
    badanie odbywało sie około 23 na otwartym powietrzu przy świetle ulicznym

na dpreview w samplach sa foty z krakowa ciekawe

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jadeit ; 23-06-2005 o 13:48
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Dopiero zaczyna Awatar @rturo
    Miasto
    Dąbrowa G.

Domyślnie

Kup S1 i już. Po co przepłacać...
    CANON 40D + EF-S 17-85mm IS USM, Sigma 70-300 Apo Dg f4-5,6, Benro A-500EX + BH-2

“Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie, nikt by nie zobaczył.” - Robert Bresson

Galeria

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów