Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Problem czy warto dopłacić: S1 do S2?

Mieszany widok

raf
    Guest

Domyślnie Problem czy warto dopłacić: S1 do S2?

Witam ponownie.
    Jak niektórzy pewnie wiedzą - zamierzam nabyć aparat. W domyśle miał to być S1 ( "juz byłem w ogródku"... etc.). A tu S2 o ok.500-600 zł droższa na rynku. Tego aparatu w rękach nie miałem - ale to przecież to samo tylko... No właśnie. Czy warto dołożyc te parę set zł? Czy ktoś może nabył już to "cudo".
    Prosze o pomoc.
    P.S.
    Aparat do zastosowań domowych ( dzieciak w drodze ). Czasami chęć bycia twórcą przegoni mnie po polu czy jakimś lesie w poszukiwaniu tematu. Ogólnie dopiero co zaczynam.
    Z góry dziękuję i proszę nie namawiajcie mnie na lustro. na tą półkę na razie nie mam co wchodzić.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Z S2 jest taki problem że jeszcze nigdzie nie ma porządnych recenzji co to warte i jak się zachowuje.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale juz po samych parametrach (chociazby megapiksele czy makro) paru obecnych uzytkownikow S1 zapowiedzialo przesiadke na S2 a to juz o czyms swiadczy 8)

Domyślnie

A jako swiezo upieczony tatus docenisz tez zapewne mozliwosc krecenia filmow z dzwiekiem stereo ograniczonych tylko wielkoscia karty

raf
    Guest

Domyślnie

Witam.
    No cóż, czyli decyzja należy do mnie. Czekać, lub kupić S1 - bo tego mozliwości już są dobrze znane. Dzidziolek ma się pojawić za ok. miesiąc, więc... chyba raczej poczekam.
    Dzięki za zainteresowanie.
    Pozdrawiam: Rafał

columbia
    Guest

Domyślnie

Weż Powershota A95 będziesz o wiele bardziej zadowolony.
    S1 i S2 to aparaty z matrycą 1/2.5 krótko mówiąc mocno mocno szumią

A95 jest solidny i tańszy. Brak zoomu zrekompensuje Ci znacznie !!! mniej szumiąca matryca (S2) ostrzejsze fotki a w przypadku S1 wiekszy wyświetlacz i znakomita mobilność

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez columbia
    Weż Powershota A95 będziesz o wiele bardziej zadowolony.
    S1 i S2 to aparaty z matrycą 1/2.5 krótko mówiąc mocno mocno szumią

A95 jest solidny i tańszy. Brak zoomu zrekompensuje Ci znacznie !!! mniej szumiąca matryca (S2) ostrzejsze fotki a w przypadku S1 wiekszy wyświetlacz i znakomita mobilność
    To zalezy kto co woli...akurat a95 nie zrekompensuje Ci tego zoomu+IS(szczegolnie gdy wolisz zoom). A95 moze i ma wieksza matryce ale ma rowniez wiecej mpix niz S1.Co rozumiesz przez "znakomita mobilność"?

raf
    Guest

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź i porady. Rozumiem, że chcecie dla mne jak najlepiej, ale po trzech miesiącach poszukiwań decyzja zapadła: Canon S...? Który, tego jeszcze niestety nie wiem. Tyle wytrzymałem, więc te dwa czy trzy tygodnie nie grają roli.
    Pozdrawiam: Rafał

columbia
    Guest

Domyślnie

A95 na jednym zestawie baterii 2400 zrobi ponad 300 fotek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez columbia
    A95 na jednym zestawie baterii 2400 zrobi ponad 300 fotek
    S1 i S2 tez cos kolo tego (zalezy od tego w jakim formacie sie robi, jak czesto LCD uzywa/przeglada zdjecia, jak czesto blyska sie lampa).

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów