Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Aparat prześwietla zdjęcia

Domyślnie Aparat prześwietla zdjęcia

Mój znajomy ma problem ze swoim Samsungiem i6, wszystkie zdjęcia zrobione na zewnątrz są prześwietlone nawet przy czasach rzędu 1/2000 i to nie w ostrym słońcu, w pomieszczeniach wygląda to lepiej ale też nie jest dobrze. Poza tym na większości zdjęć pojawiają sie poziome pasy, zdjęcie wygląda jak poszatkowane. Co może być przyczyną? Aparat przeżył kilka upadków i do niedawna dawał jeszcze radę, i te objawy były wyjątkiem teraz wyjątkiem jest dobre zdjęcie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    PS. Jeśli to pomoże mogę wrzucić zdjęcia.

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Bez zdjęc nie ma o czym gadać wg mnie... ale skoro przeżył kilka upadków to mogą być jego ostatnie tchnienia Chociaz od upadkow wczesniej by wogole nie działał niż jakieś błędy w obrazie no chyba, że sie cos z matryca stało.
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli znajomy sam jest niepiśmienny... Miało być złośliwie, ale będzie konkret: z pasami na matrycy, to do serwisu.

Domyślnie

Zdjęcia w większości przypadków wyglądają tak:
    a w ekstremalnych sytuacjach nawet tak: No tak serwis. Tylko czy jest sens naprawiać starego klamota

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiem, ale jest sens zapytać w serwisie. Np. w kompaktach canona (chyba gdzieś w okolicy A70-80) byla kiedyś seria wadliwych matryc, na których pojawialy się podobne paski po pewnym czasie użytkowania i wymieniali matryce za darmo.

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

no ja mam takiego wadliwego a75, raz na jakis czas na zdjeciu sie robia paski, ale dosc ze to stary aparat i przezyl wiele extremalnych sytucacji to nawet nie mysle go naprawiac
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Uprawnienia umieszczania postów