Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: www.onephoto.net - Galeria ?? czy "Wiocha"

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie www.onephoto.net - "Wiocha" czy Galeria ??

Witam

Mam do was pewne pytanie a zarazem prośbę o weryfikacje mojego spojrzenia na własne fotografie. Problem pojawił sie jakiś czas temu gdy zacząłem umieszczać zdjęcia na portalu www.onephoto.net . W odróżnieniu od www.plfoto.com na którym działałem dość długo pokazując tam całe spektrum moich zainteresowań fotograficznych (tutaj link do mojej plfotowej galerii) na w/w portalu postanowiłem prezentować głównie zdjęcia przyrodnicze, które były i są dla mnie nową pasją. Liczyłem na to, że wyższy ( wtedy tak naprawdę było ) poziom zdjęć na onephoto a zarazem bardziej konkretna i szczegółowa krytyka sprawią iż moje zdjęcia będą coraz lepsze. Niestety z niewiadomych przyczyn trafiłem na jakiegoś zakuto-zakompleksionego moderatora, który najwyraźniej odreagowuje swoje problemy życiowo emocjonalne na niektórych użytkownikach ( ze mną włącznie ).
    Sytuacja przedstawia sie tak, że moje zdjęcia są w zasadzie z automatu wymoderowywane z głównej galerii a następnie po kilku dniach po mojej interwencji przywracane do spisu ale oczywiście są wtedy tak daleko w kolejce że nikt już na nie nie zwraca uwagi, a co za tym idzie nie wyraża swoich opinii, na których niewątpliwie mi zależy.

Aby nie być gołosłownym oto jeden przykład ( ostatnie ze zdjęć ):

oraz bezpośredni link do niego w "galerii":
    http://www.onephoto.net/info.php3?id=528703

Kilka innych przykładów można znaleść w moim folio na onephoto, które chyba zbyt długo już tam nie pociągnie
    http://www.onephoto.net/portfolio.php3

Przypomnę jeszcze raz, że część z tych zdjęć nie jest zaznaczona aktualnie jako wymoderowane, gdyż zostały one przywrócone po mojej interwencji , jak choćby to:

http://www.onephoto.net/info.php3?id=466529

Generalnie nie mam zamiaru sie tu rozczulać ani użalać bo umieszcanie zdjęć na onephoto nie jest moją zyciową pasją ale chaiłabym wiedzieć czy wg Was
    zachowanie modów jest w tym przypadku racjonalne ?? Czy te zdjęcia są faktycznie aż tak złe a po prostu ja straciłem do nich dystans z powodu czasu jaki poświęciłem na ich realizacje ???

Pozdrawiam Paweł
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 03-08-2008 o 21:49

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Oczywiście że nie są złe. Poszukaj innego serwisu i olej ich...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Galeria jak galeria... ani lepsza ani gorsza od innych Trochę zdjęć tam mam (też ustaliłem sobie, że tam wrzucam "tematycznie"), ostatnio nic nowego głównie dlatego, że mi się nie chce zebrać i wrzucic. I też mam trochę wymoderowanych fotek, nawet trzymam je w osobnym katalogu, na zasadzie "patrzcie, jakie fajne foty my wycięły te wredoty!" ;-)

Tyle że do tego trzeba podchodzić na luzie. W momencie gdy słyszę po raz 1932845-ty tekst w stylu:
    Cytat Zamieszczone przez everest
    trafiłem na jakiegoś zakuto-zakompleksionego moderatora, który najwyraźniej odreagowuje swoje problemy życiowo emocjonalne na niektórych użytkownikach
    to odpowiedź jest tylko jedna: to nie moderator ma problem, ale Ty. Niezależnie od jakości zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ....
    Tyle że do tego trzeba podchodzić na luzie. W momencie gdy słyszę po raz 1932845-ty tekst w stylu:
    to odpowiedź jest tylko jedna: to nie moderator ma problem, ale Ty. Niezależnie od jakości zdjęć.
    Generalnie to ja problemu z tym nie mam - prawdę mówiąc to siusiam już na to Chodziło mi tylko o ocene zdjęc czy faktycznie nadają się do moderacji patrząc na to chłodnym okiem osoby trzeciej. Dla usprawiedliwienia przypomne tylko, że w moim przypadku nie chodziło o wymoderowywanie niektórych zdjęc ale o robienie tego "z automatu" .

Bywalec Awatar Elgi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja też mam takie „problemy” z onephoto. Co umieszcze fotki to jest z automatu moderowana.
    Na innych portalach otrzymuje średnie oceny a „one photo” twierdzi że zdjęcia z przypadku. Nawet raz zdarzyło się, że zostałem wymoderowany bo komuś chyba „źle w pracy poszło” i stwierdził że fotka jest nie moja. No cóż po 3 tyg. otrzymałem mailem info o takiej treści
    „Sorry, zdjęcie było podobne. Prosimy o dokładne przeglądanie galerii i nie dublowanie scen”
    Jejciu różnica czasowa była ponad 3 miechy. Następnym razem, usiądę i przekopie cała galerie w poszukiwaniu podobnych scen.
    Pozdr

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elgi Zobacz posta
    Ja też mam takie „problemy” z onephoto. Co umieszcze fotki to jest z automatu moderowana.
    Na innych portalach otrzymuje średnie oceny a „one photo” twierdzi że zdjęcia z przypadku. Nawet raz zdarzyło się, że zostałem wymoderowany bo komuś chyba „źle w pracy poszło” i stwierdził że fotka jest nie moja. No cóż po 3 tyg. otrzymałem mailem info o takiej treści
    „Sorry, zdjęcie było podobne. Prosimy o dokładne przeglądanie galerii i nie dublowanie scen”
    Jejciu różnica czasowa była ponad 3 miechy. Następnym razem, usiądę i przekopie cała galerie w poszukiwaniu podobnych scen.
    Pozdr
    Nie no to rzeczywiscie przesada....w tkim razie wogole powinni zamknąć ten seriw bo przecie ztak naprawde wsyztsko juz zostało sfotografowane.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna Awatar Zeeb
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Ja ogólnie z Oph mam dobre skojarzenia, w sumie pierwsza galeria na którą wrzuciłem fotkę, która jednak została zaraz wymoderowana:-) ale słusznie bo była naprawdę kiepska.
    Od tamtej pory starałem się dodawać tylko te najlepsze według mnie foty i nikt już się nie czepiał.
    Też uważam że poziom zdjeć jest tam wyższy niż u konkurencji.
    W Twojej galerii jest naprawdę sporo dobrych zdjęć, (przynajmniej na plfoto bo link do oph nie działa) i nie wiem co tu moderować
    W ogóle to pozdrawiam Ziomala, też jestem z Zawiercia:-)

dazz
    Guest

Domyślnie

Pawle, te 2 pokazane zdjęcia z pewnością nie powinny być wymoderowane, moim skromnym zdaniem to przyzwoite foto. Faktycznie chyba admin uwziął się, radzę olać serwis i przejść do innego, a najlepiej załóżyć własną www.

A odpowiadając na pytanie w temacie, to każda tego typu galeria to wiocha ;-) co nie znaczy, że sam nie mam tam zdjęć ;-)
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 04-08-2008 o 20:31

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

dawno tam nie zagladalem, ale wyglada na to, ze sporo sie zmienilo, i to na gorsze.

OPh to dosc mala galeria, ktora dlawia grupy trzymajace wladze i nadajacy galerii ton przyklaskiwacze bardzo-ech-ach-ardyzdycznych zdjec. po prawdzie, tych "artystycznych" zdjec jest relatywnie duzo na tle innych galerii, ale rownoczesnie stosunkowo mocno dyskryminowane sa inne dzialki fotografii. swoista ciasnota galerii zauwazalna jest tez po tematach, ktore sa przyklaskiwane i scianie milczenia, ktora spotyka osoby robiace dobre a nawet czasem swietne zdjecia, ale niezgodne z aktualnie panujacymi na OPh modami.

jest to w sumie cecha wszystkich galerii, z tym ze na OPh z uwagi na niewielki rozmiar jest to szczegolnie widoczne.

z tym ze tego sie nie da zmienic. trzeba robic swoje i nie przejmowac sie tym, ze kury gdacza calym stadem tak samo glupio. bo taka jest cecha tlumow

ale moderacja bezwzlegnie zrobila tu obciach. wypadaloby w tym momencie przeprosic za sytuacje, a nie wyskakiwac z zenujacym tekstem, ze uzytkownik mial sobie sprawdzic...
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar adobija
    Miasto
    Kęty

Domyślnie

ja wypowiem sie od swojej strony, wrzucałem kilka swoich zdjęć do kilku galerii nie po to aby je ktoś objeżdżał ale po to żeby pokazać znajomym ale niestety na tych darmowych galeriach gdzie wszyscy robią co chcą to jakoś tak niemiło......

Przerzuciłem się na www.pbase.com i powiem wam ze robie co chce i nawet bardzo przyjemnie, fakt nie darmowo ale za ok 100 zł 500 MB na 2 lata (teraz taniej z racji kursu dolara) i warto pomyśleć.....

Ja jestem zadowolony, prosta nawigacja, fajne szablony...

Pozdrawiam

Arek

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
    85mm f1.8, 70-200mm f4 L, 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów