Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: moj nowy 70-200 4 L

Talking moj nowy 70-200 4 L

kupieł nowe szkło 70-20 L i musze sie wam pochwalic drodzy koledzy canonowcy po obiektywik musiałem sie pofatygowac za katowice kilka kilometrów ale to nic. przechodze do sedna podpinam szkło mowie ja pierd..... (uznając wasze racje włączyłem pi-bip patrze przez wizjer a tu mi pieknie wszytko pływa fantastyczne rozmyte tło jeszcze az powiedziałem sobie jeszcze raz ja pied...... po pierwszych testach powiem ze jakosc jest do-sko-na-ła. boze ten af. zeru szumu czuje tylko lekkie przeskoki ale to raczej temat nie wart uwagi. nie wiem jak jest z ff/bf bo jeszcze nie testowałem poniewaz moja drukarka jest do **** jutro sprawde . umieszczam cropa 100% mnie po prostu zszokowało a jak sie wyostrzy o jedną działeczke w szopie to jest masakra. nie ma co ukrywac jestem zachwycony no i kremowy kolor i przednia soczewka mieniąca sie na zielono opisując pierwsze wrazenia musze powiedziec ze to szło to rewelacyjny wybór. AF szybko działa na wszytkich punktach AF. co jeszcze powiedzcie Ci co mają zgadzacie sie zemną ?

ale mam pare uwag
    1)szkło nie jest zabezpieczone przed warunkami atmosferycznymi - brak uszczelki(ktora na marginesie jest w 17-40L f4) ktos wie dlaczego ? ? ?
    2) w komplecie nie było łapy do statywu ktora jest w L 2,8 dziwne to. czy dokupowanie ma sens odpowiadam raczej nie zwazywszy na cene 500 zł
    3)darema sakiewka mogła by bys ciut sztywniejsza
    chyba wiecej na gorąco nie wycisne

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A-la-N
    2) w komplecie nie było łapy do statywu ktora jest w L 2,8 dziwne to. czy dokupowanie ma sens odpowiadam raczej nie zwazywszy na cene 500 zł
    nie ma sensu - obiektyw jest na tyle lekki, że spokojnie możesz mocować do statywu body
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

a z futeralikiem tak juz chyba nie da sie tego wytłumaczyc

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A-la-N
    a z futeralikiem tak juz chyba nie da sie tego wytłumaczyc
    Ja tam wolę sakieki niż sztywne etui - lepiej w torbie się mieści. Mam jeden obiektyw w twardym (Sigma 20/1.8 ) i go nie używam.
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 07-06-2005 o 23:24
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a po co ci drukarka do FF/BF wystarczy linijka/centymetr/gazeta/okladka ksiazki/wzorek na scianie na tapecie/itp, itd ... generalnie kazda rowna powierzchnia z wyraznymi punktami charakterystycznym na ktore bedzie sie lapac ostrosc...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zmienilem nazwe watku - byla malo mowiaca.. i wprowadzajaca w blad, iz moze canon wydal nowy obiektyw

MrMyster
    Guest

Domyślnie

To foto to z tego szkla?? da sie z niego o niebo wiecej wycisnac. wiec jesli podniecasz sie po uzyskaniu takiej foty...

MrMyster
    Guest

Domyślnie

mozesz mi pokazac oryginalny plil??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Ja tam wolę sakieki niż sztywne etui - lepiej w torbie się mieści. Mam jeden obiektyw w twardym (Sigma 20/1.8) i go nie używam.
    A mnie zawsze zastanawialo - po co te futeraliki do szkiel? W nich czy sakwach jeszcze do torby wkladac? Toz to moze byc calkiem przykre jak nagle bedzie ptorzeba zmiana szkla a tu nie dosc ze z torby trzeba je wygmerac to jeszcze z futeraliku/sakwy wyciagac.
    Ja szkla trzymam bezposrednio w torbie, bez zbednych opakowan by byly zawsze jak najszybciej dostepne 8) .

Aha... ja tez zmienilem temat watku bo szkiel 70-200 L to Canon ma 3 rozne modele, z roznymi przeslonami i bajerami.

Domyślnie

no to jak napisałem jest wycinek z kadru 100% albo jak wolicie plik oryginlany. było ciemno juz. kuferek nie kuferek ale uszczelka mogła by byc to przedatne przeciez wyposazenie
    Ostatnio edytowane przez A-la-N ; 08-06-2005 o 13:09

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów