Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Pomoc przy obróbce RAW

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Janusz - jaki to profil? Zdjęcie wyświetlone w SRGB nie wygląda najlepiej :-(
    ....
    Masz zwalony monitor. To Twoje wyglądają tragicznie - czerwone aż jadowite...

EDIT: Obydwa - to dolne mniej ale też... Kolory skóry masz zupełnie nie takie.

EDIT2: Na dolnym zupełny brak szczegółów na czole tej z lewej (w niebieskie sukience) i w paru innych miejscach też. Ten niebieski też taki jadowity jakiś.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 22-08-2008 o 20:27

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Masz zwalony monitor. To Twoje wyglądają tragicznie - czerwone aż jadowite...
    No pisałem, że jest energooszczędna z tylca i kolory są z czapki. Na Twoim jest ciemność u mnie. Tylko Twoje tak wygląda. Inne innych ;-) wyglądają ok. Poważnie. Co do szczegółów w światłach - nie zależało mi na ekspozycji usyfienia czoła szanownej Modelki :-)

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No pisałem, że jest energooszczędna z tylca i kolory są z czapki. Na Twoim jest ciemność u mnie. Tylko Twoje tak wygląda. Inne innych ;-) wyglądają ok. Poważnie. Co do szczegółów w światłach - nie zależało mi na ekspozycji usyfienia czoła szanownej Modelki :-)
    Jaką masz jasność monitora w candelach na m2? Jak masz z tyłu żarówkę energochłonną to... z jasnością też mogą być cuda. Moje jest ciut za ciemne - panna bardziej opalona wychodzi

Mam monitor skalibrowany, sprawdziłem kalibrację i sprawdziłem na notebooku - tez skalibrowanym (oprofilowanym). Twoje są mocno za jasne.

EDIT:

....Co do szczegółów w światłach - nie zależało mi na ekspozycji usyfienia czoła szanownej Modelki :-)
    A z tym to się zupełnie nie zgodzę. Nie chodziło o to żeby było bez syfów tylko jak poprawnie wywołać RAWa. Brak szczegółów w bieli sukni czy wypalone czoło to już bardzo poważny mankament techniczny zdjęcia. Tego rodzaju błędy w druku to wyglądają gorzej niż źle.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 22-08-2008 o 21:01 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta

Mam monitor skalibrowany, sprawdziłem kalibrację i sprawdziłem na notebooku - tez skalibrowanym (oprofilowanym). Twoje są mocno za jasne.
    Mam dokładnie tak samo na skalibrowanym monitorze.

Uprawnienia umieszczania postów