Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: DSLR z podgladem LCD?

Bywalec

Domyślnie

Vitez - czy z tym 20Da to jest pewne? (że pobiera obraz z obiektywu a nie matrycy)
    DSLRs & lenses

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikołaj
    Vitez - czy z tym 20Da to jest pewne? (że pobiera obraz z obiektywu a nie matrycy)
    W sumie moglem sie pomylic... bo to tylko moja wlasna interpretacja tekstu:

"In addition the camera has a partially transmissive mirror which enables live focusing on the LCD monitor (this can only be done for short times and requires the mirror to be locked up)."
    Z : http://www.dpreview.com/news/0502/05...noneos20da.asp

Podczas gdy kolejny njus o 20Da sugeruje jednak ze to matryca przesyla dane :
    "The live view mode can also be viewed through a TV monitor while connected to the EOS 20Da camera’s video OUT terminal."

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No... chyba to musi być matryca, skoro tylko rpzez chwilę można oglądać, gdy lustro jest podniesione.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Micha3Dra9
    Guest

Domyślnie

Niewielkie urządzenie zakładane na celownik lustrzanki (po zdjęciu muszli ocznej), wyposażone w mikrokamerę (CMOS 1.3mpx) oraz monitor LCD o przekątnej 2" (RGB, 176x220px).
    Zigview działa jak celownik kątowy, wyświetlając na monitorku obraz widoczny w celowniku aparatu - przydaje się w makrofotografii oraz w sytuacji, gdy prowadzimy długotrwałą obserwację przez aparat.
    Proste menu ekranowe pozwala dostosować parametry wyświetlanego obrazu do wymagań użytkownika - można przesunąć i wyadjustować obraz w zależności od wielkości celownika aparatu, można także powiększyć centrum kadru i wykonać stopklatkę. Obsługa nie jest skomplikowana - wykorzystuje się do tego niewielki joystick.
    Zigview jest zasilany za pomocą zasilacza sieciowego lub z wbudowanego akumulatorka, wystarczającego na 3 godziny pracy.
    W zestawie z urządzeniem znajdują się dwa adaptery do współpracy z aparatami Canon (m.in. EOSy 300D, 350D, 10D, 20D, 5D, 1D Mk II, 1Ds Mk II oraz analogowe: EOS 500n i in.) i Nikon (m.in. D50, D70, D100, F55, F65, F75, F80) / Fuji (S1 Pro, S2 Pro, S3 Pro).

http://www.pstryk.com.pl/opis.php/4489

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

fajna rzecz ale za drogo. Poszukam celownik katowy. Ktos gdzies pisal ze od Contax Yashica pasuja w szyny od Canonow bez zabnych przerobek.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak Yashica pasuje. Posiadam takowy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Pasuje ? A za ile można coś takiego dostać ? Byłoby przydatne, bo wkurza mnie wzrok ludzi gdy leże 10 minut na trawniku żeby zrobić to jedno zdjęcie

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007
    Pasuje ? A za ile można coś takiego dostać ? Byłoby przydatne, bo wkurza mnie wzrok ludzi gdy leże 10 minut na trawniku żeby zrobić to jedno zdjęcie

Do tego to by się przydał.....

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

na ebayu mozna kupic calkiem fajny anglefinder z przystawkami pasujacymi do roznych aparatow.. posiadam takowy.. ma mozliwosc powiekszenia 2x, bardzo przyjemnie sie przez to ostrzy w makro..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Ja kupiłem jakiś czas temu w komisie za 200 zł, ale to trzeba trafić. Jakość optyczna i jasność ("świetlistość") to rewelacja:grin:. Polecam. Dotąd używałem z analogiem ale z cyfrą używa do reprodukcji mój kolega z 30D i bardzo sobie chwali:-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów