Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Czy 350d wyda w sporcie?

Uzależniony

Domyślnie

Największą potrzebę dzielenia się wiedzą mają teoretycy, czemu w sumie trudno się dziwić, bo tym właśnie głównie się zajmują. Najprościej zwalić nieudolność na sprzęt. Wymaga to znacznie mniej wysiłku niż doskonalenie techniki oraz umiejętności optymalnego wykorzystania posiadanego sprzętu.

A jesli to na moje wypowiedzi cię szlag trafia, to tu masz podpowiedź

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Największą potrzebę dzielenia się wiedzą mają teoretycy, czemu w sumie trudno się dziwić, bo tym właśnie głównie się zajmują. Najprościej zwalić nieudolność na sprzęt. Wymaga to znacznie mniej wysiłku niż doskonalenie techniki oraz umiejętności optymalnego wykorzystania posiadanego sprzętu.

A jesli to na moje wypowiedzi cię szlag trafia, to tu masz podpowiedź
    akurat nie chodzi mi o twoje wypowiedzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Pewnie, że się nie znasz! Zamiast jakieś tam zdjęcia robić lepiej byś forum poczytał!
    Na pewno nawet nie wiesz, że 5d nawet do ślubów jest za wolny. Tu masz wątek, czytaj i się ucz!
    http://canon-board.info/showthread.p...strzelno%B6%E6

Wiesz ja z założenia jestem taki "niereformowalny". Jak mogę cokolwiek robić, zamiast zgłębiać tajemne wiedze zawarte czeluściach internetu Chyba zacznę się biczować lub w ramach pokuty na kolanach do Częstochowy się udam
    Od dzisiaj aparat ląduje na półce a ja zabieram się za dogłębną lekturę mONdrości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    naprawde jak czytam niektóry wypowiedzi to mnie szlag trafia....

każdym aparatem można zrobić dobrą fotkę...
    Ja posiadam 350D-ze względów finansowych... i jakoś robie dużo zdjęć sportu(deskorolka, bike )-i do tego zdjęcia troche spokojne jak makro, architektura i krajobrazy. aparat działa wspaniale! ostrzy kiedy trzeba i jestem w pełni z niego zadowolony.

Wszystko zależy od naszych umiejętności...a sprzęt to tylko 10% zdjęcia...
    to ciekawe dlaczego zawodowcy używają drogich aparatów...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    sprecyzuj pojęcie "zawodowcy"..
    u nas na stadionie ci którzy robili w OE dzielą się na 2 grupy - "zawodowców" ze swoim sprzętem gdzie xxxD czy A100 czy D40 nie jest rzadkością (droższe klasy xxD czy xD też bywają) ale jeśli chodzi o szkła to 70-200 2.8 is to max.. i druga grupa - fotografowie z dużych agencji którzy mają sprzęt "firmowy" - czyli najczęsciej 1Dmk2 lub mk3 (zdarzają się 40D) i do tego ********e szkła typu 400/2.8.. jak ktoś zarabia na tym to kupuje za tyle ile zarobi, a te wielkie białe lufy na stadionach to najczęściej sprzęt agencji
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 10-08-2008 o 23:01
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Bo są lepsze szybsze i wygodniejsze a co najważniejsze ich na to stać.
    Co nie oznacza ze słabszym aparatem dobrych fotek zrobić nie można. Poprostu jest to nieco trudniejsze

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[QUOTE=Amok;509328]naprawde jak czytam niektóry wypowiedzi to mnie szlag trafia....

każdym aparatem można zrobić dobrą fotkę...
    Ja posiadam 350D-ze względów finansowych... i jakoś robie dużo zdjęć sportu(deskorolka, bike )-i QUOTE]

Nie wpadaj w AMOK. :-)
    Ze zdjęć seryjnych to wiele nie wyciśniesz przy 3ftp/s.
    Dlatego liczy sie koordynacja oko-ręka, aby w odpowiednim momencie nacisnąć spust migawki - a to nazywa się również DOŚWIADCZENIE. ;-)
    Nie wyklucza to zrobienia dobrych zdjęć. Tyle tylko, że raczej nie trafisz swojego konia na szczycie w skoku przez przeszkodę. Za to pewnie trafisz konia, na którym ci w ogóle nie zależy. :-(
    Przy 10ftp/s nie masz tego problemu, zawsze trafisz i wybierzesz najlepsze :-)
    350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,

Domyślnie

O Boże, co to za temat ? Patrzę i przecieram oczy ze zdumienia.... Co miałeś z polskiego ?

Jak sądzę - potrzebujesz aparatu do zdjęć sportowych - cokolwiek to bardzo ogólne stwierdzenie oznacza dla Ciebie ... Generalnie potrzebujesz: co najmniej trójki z polskiego oraz dobrego szkła, np. Tamron 70-200 2.8.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów