Kurczę, czytam co piszecie i się zastanawiam jak 10lat temu ludzie sobie radzili z fotografowaniem sportowców. Jak się dobrze zastanowić, to fotografia sportowa jako dziedzina fotografii musiała być odkryta naprawdę niedawno!
A na poważnie, 350d nie jest wcale tragiczny, ale do sportu wygodniejszy powinien być 20d, może Ci się uda go tanio znaleźć. Jeśli nie, to bierz 350d i rób zdjęcia!![]()
podajecie mi aparaty które są strasznie drogie a robiłem fuji s9500 i troche juz mi sie możliwości skonczyły. Teraz takie pytanie lepszy jest 350d czy nikon d40?
Obiektyw do sportu to pewnie najlepiej 70-200... chyba że te skoki to ma być dirt/street to wtedy coś szerokiego lub np. rybie oko
350D
Jeśli nie chcesz wydawać dużo kasy, to spokojnie bierz 350d. Pomiędzy nim a kompaktem i tak jest przepaść
I nie daj się zwariować, bo zaraz się okaże, że bez 1dmk3 i torby eLek lepiej w ogóle sobie odpuścić![]()
Tylko jeszcze niech mi ktoś odpowie na pytanie czy 350d jest lepsze niż d40 nikona?
nie wiem jak tam z f/ps w 350D, ale z 300D na boks to sie raczej nie moglem wybrac, predzej na ryby :P, po zmianie na 40D problemy zniknely.
2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław
Mowia ze d40 to powiekszony kompaktRozne opinie sie slyszy o tym aparacie, wiadomo tylko ze d60 jest praktycznie identyczne
Ja osobiscie wahałem sie miedzye d60 a 350d i kupilem 350d oczywiscie, i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony, jak juz ktos tu napisał miedzy kompaktem a lustrem i tak ogromna przepasc. Fotografowalem ostatnio kumpla co uprawia parkour, foty w porownaniu do kompaktu blyskawica, chcesz zlapac w polowie lotu to lapiesz a nie czekasz jak w kompakcie. 350d to dobry aparat na poczatek jesli nie masz za duzo kasy do wydania
350D || kit || Velbon
Więc dzięki panowie już zdecydowałem się![]()