Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Tamron 28-75mm, autofocus i 400d?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie Tamron 28-75mm, autofocus i 400d?

Witam!

Rozglądam się za obiektywem, mało aberrującym w okolicach ogniskowych 28-35 mm, przeglądałem kilka testów na optyczne pl i ten obiektyw wypada w tej materii bardzo dobrze przy przyzwoitej cenie.

http://optyczne.pl/26.10-Test_obiekt...Autofokus.html

Jedynym jego mankamentem który wymienili był problem z autofocusem - czy to faktycznie zmora tego obiektywu, czy może trafili na słaby egzemplarz obiektywu? Jak sprawuje się AF w połączeniu z 400d?

Proszę aby wypowiadały się tylko osoby mające jakieś doświadczenie z tym obiektywem.

A może polecicie jakiś inny obiektyw w cenie poniżej 2k (lub lekko ponad) który cechuje się dość dobrymi parametrami w tym zakresie (najważniejsze to dość dobra jakość obrazu, mała aberracja, trafny af) ogniskowych (aby mieć w zanadrzu odpowiednik 50mm na aps-c)? Obiektyw potrzebuję głównie do niezbyt wielkiej przestrzeni 'studyjnej', zdjęcia na białym tle itp. Kit za bardzo aberruje przy białych tłach, a C50mm 1.8 mam problem aby zmieścić dorosłego modela w kadrze...

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

A nie myślałeś o 17-55 2,8 is to naprawdę bdb obiektyw i z aberracją nie ma problemu.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    A nie myślałeś o 17-55 2,8 is to naprawdę bdb obiektyw i z aberracją nie ma problemu.
    Kolega pisze:
    "A może polecicie jakiś inny obiektyw w cenie poniżej 2k (lub lekko ponad)"

Więc ten canon odpada.
    Tamron optycznie jest fajny i do studia powinien się nadawać. AF jest raczej wolny i dokładnością nie grzeszy choć według mnie do studia powinien Tobie wystarczyć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    jeśli już miałbym wydać większe pieniądze na obiektw (w sumie to mógłbym tyle teraz zapłacić, ale nie chcę aż tyle ładować w sprzęt) to prędzej niż proponowany przez Ciebie 17-55 kupiłbym 24-70 f2.8L lub 24-105 f4L. Jakościowo chyba lepsze, cena podobna, brak ograniczenia do APS-C (przyszłościowo). Szerokiego kąta nie potrzebuję, jasność też nie jest priorytetem. Priorytetem jest cena (około lub mniej niż 2tys), przyzwoita jakość obrazu (przede wszystkim niska aberracja) oraz niekoniecznie mega szybki, ale dość trafny AF.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Tamron SP AF 28-75mm f2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO
    problem z autofocusem - czy to faktycznie zmora tego obiektywu, czy może trafili na słaby egzemplarz obiektywu? Jak sprawuje się AF ...
    A może polecicie jakiś inny obiektyw w cenie poniżej 2k (lub lekko ponad) który cechuje się dość dobrymi parametrami w tym zakresie...
    Czy naprawdę nie było już dość tematów odnośnie tego Tamrona, jego AF, "mydła" i ewentualnych "zamienników" ...
    http://canon-board.info/search.php?q...75&titleonly=1
    http://canon-board.info/search.php?q...mm&titleonly=1

ja myślę, że wystarczy...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów