Tak z postu wnioskuję, że 450D tak naprawdę Cię korci, bo byłaby to nowa zabawka ;-), a to zawsze radość. W 450D jest lepszy AF, lepszy wizjer, to dość istotne cechy (choć czy warte 2000 zł?...) lecz Ty wymieniasz jakieś dość naciągane jak rzekoma lepsza kompatybilność z Vistą, więc chyba nie do końca nie wiesz za co tak naprawdę byś zapłacił.
Moim zdaniem jeśli na pracę AF nie narzekasz, to więcej satysfakcji dadzą Ci pieniądze wydane na obiektywy (zwłaszcza coś jasnego).
Kiedyś może mocno stanieje pełna klatka? Ja raczej dopiero wtedy porzucę moją 350D, bo malo jeszcze przy moim użytkowaniu przeżyła :-)
Podobno KIT jest w miarę dobry na f/8 na szerokim kącie - tak do 30mm (mój chyba nie aż tak ;-) ). Czy warto go sprzedawać? Chyba nie ;-)
Obiektywów jest cała masa.... na pewno szukając na tym forum dowiesz się o nich aż nadto. Mi najwięcej satysfakcji sprawił zakup Tamrona 90mm Macro f/2.8, ale to nie zoom, za to do makro (siłą rzecz), portretu, a także koncertów (jeśli możesz podejść pod scenę) wyśmienity.
Inna opcja to jasne 50mm f/1.8 do portretu, bo tanio - 300 zł (ja osobiście nie lubię tej ogniskowej do tego celu, ale wielu owszem), jedyna dla mnie wada to skuteczność AF; plus jakiś dłuższy zoom (jeśli naprawdę Ci na tym zależy - mój 70-300 IS USM częściej zostaje w domu niż jest używany... ciężki, ciemny, Tamron 90mm niestety mu dokopuje w najczęstszych zastosowaniach).
Konfiguracji może być tyle, że naprawdę lepiej sam to przemyśl![]()