No tak ale do której ustawyZamieszczone przez Jac
bo w tej o ochronie praw autorskich nic nie ma na ten temat, i tu mam też inne pytanie kolega wyżej opisał przypadek w empiku ustawa mówi wyrażnie możemy fotografować funkcjonariuszy policji, pogotowia, pracowników ochrony itp. podczas wykonywania ich obowiązków ewentualnie jakiejś interwencji. A więc w każdym hipermakecie obowiązuje zakaz fotografowania jaka jest podstawa prawna tego przepisu, bo w takim razie jak mam sfotografować ochronę która się tam znajduje :rolleyes: bo przepis mówi wyrażnie że mam prawo im robić zdjęcia nawet w sądzie nie ma zakazu no chyba że sprawa jest za zamkniętymi dźwiami. Jedno co wiem napewno to jeżeli podejdzie do ciebie ochrona i zaczyna marudzić że nie wolno wnosić aparatu lub każe Ci skasować zdjęcie możesz mu powiedzieć aby dał sobie spokój i dzwonił po policję z drugiej strony pamiętaj że można fotografować ochronę, znajomych jeśli nie jesteś sam ale nie obcych ludzi. Ochrona nie ma żadnych uprawnień nie może nawet wywalić ciebie ze sklepu zawsze możesz zażądać wezwania policji. Tylko jakie potem mogą być konsekwencje
I tu warto byłoby wiedzieć co możemy a czego nie i co może policja od nas wymagać.