Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: front focus 24 1.4 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Całe zdjęcie (5D+24L), ostrość ustawiana na oku, przekadrowane nieco - jak widać.

Crop - oko.

Crop - łapka.

Tragedii nie ma ale nie obraziłbym się, gdyby było lepiej Podejrzewam, że gdybym powtórzył ustawienie ostrości + kadrowanie, mógłbym trafić na lepszy strzał. Ale zapomniałem/nie miałem czasu i wyszło jak wyszło
    .

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Majku: Jeśli na normalnych zdjęciach to wychodzi tak jak na tej kartce to obiektyw jest ewidentnie do regulacji bo ma front focus. Ja mam takie 35L i już mnie szlag powoli trafia jaką tandetę ten Canon wypuszcza z fabryk i ile się trzeba użerać z jakimiś nieporadnymi serwisami kupując topowe szkło za niemałą kasę na dzień dobry zanosząc je do kalibracji.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 02-08-2008 o 14:34

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Jeżeli o mnie chodzi to sprawa wygląda tak: 40D + (24, 50 1.4, 85 1.8 ) = OK. 5D + 24 = FF, 5D + 50 1.4 = OK, 5D + 85 1.8 = BF. Winą obarczam więc AF w 5D.
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 02-08-2008 o 14:38
    .

Domyślnie

n
    Majku: Jeśli na normalnych zdjęciach to wychodzi tak jak na tej kartce to obiektyw jest ewidentnie do regulacji bo ma front focus.
    no właśnie!
    łatwiej wymieić, bo w b&h Nowy Jork, zakupione i z tym problemu nie ma żadnego!
    tylko że nie mają teraz na składzie, a kiedy będzie to wróżka Sędzimira nawet nie wie!
    kolega chyba odda i weźmie kasę, ja poczekam na dostawę i zamówię znowu!
    cóż nie uśmiecha mi sie wysyłanie szkła na żytnią ;(
    ozdrawiam i dzięki za podpowiedzi!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów