Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Uszczelnienia w 1Dm3

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Heh, czyli dochodzimy do kolejnej rzeczy:
    Które szkła są lepiej uszczelnione od innych.
    W zasadzie to oczywiste jest to, że takie 100-400L jest nieuszczelnione - brak uszczelki+duża różnica geometrii pomiędzy 100 i 400 swoje robi, ale co z takimi szkłami jak przykładowo 24-105L? Niby się wysuwa, niby jednak uszczelniany...
    Zależy mi właśnie na tym szkle ze względu na duży zakres zooma...Zanim mnie zjecie, wytłumaczę się że to się przydaje w sytuacji, kiedy raczej nie ma się ochoty wymieniać szkieł (deszcz...).
    24-105 ma oring wokół bagnetu i wewnątrz przy wysuwanym tubusie ale czy to (szczególnie przy tubusie wystarczy) głowy bym nie dał. Mój ma jakieś drobinki kurzu w środku więc chyba nie jest tak idealnie.

Mój znajomy miał taką sytuację, że zaraz po rajdzie (w deszczu) musiał iść robić wieczorem oficjalną imprezę. Więc umył marka wraz L-ką (70-200) pod kranem z błota i poszedł robić zdjęcia. Jak mi to opowiadał to sam się śmiał, że teraz chybaby się bał ale wtedy miał dwie noce nieprzespane i zrobił to machinalnie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-08-2008 o 02:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów