-
Co do komentarzy to jest prosta sprawa na komentarze odwetowe
.
Po pierwsze komentarze są niewidoczne do momentu wystawienia przez obie strony. Z czego i tak musi najpierw wystawić komentarz osoba sprzedająca (gdy otrzyma pieniążki - kupujący wykonał to co do niego należało). Jeżeli osoba sprzedająca nie wystawi komentarza to będzie to równoznaczne z rezygnacji z korzystania z usług allegro i konto po miesiącu z automatu jest blokowane z możliwością oczywiście wystawiania komentarzy
To samo z kupującym, jeżeli nie wystawi komentarza również konto blokowane (oczywiście chodzi mi tylko iwułącznie o blokade wystawiania nowych aukcji i nowe licytacje - to co już licytujemy (zaczeliśmy) możemy w spokoju dokończyć, przebijać itp.
Gdy osoba kupująca wystawi komentarz. Transakcja dobiegła końca i w tym momencie, sprzedawca może jeszcze dopisać swoje 3 grosze (wytłumaczyć się czy jeszcze bardziej zachwalać kupującego w zależności co zobaczy jako koment.
Oczywiście kupujący swoje ostatnie 3 słowa też będzie mógł dodać.
W całym tym systemie najlepsze było by to, że były by to prawdziwe komentarze bez ODGRYWANIA się.
Kolejna sprawa z negatywami.
5 takich komentarzy w przeciągu 5 miesięcy i konto bezpowrotnie blokowane. Nie ma nic gorszego jak super sprzedawca, który sprzedaje full różnych rzeczy, a w tym też lewiznę i co któraś osoba jest robiona w balona.
Też kiedyś na tym się sparzyłem bo ludzie nie pisali negatywów tylko neutrale (przez to uśpiło moją czujność). Później okazało się, że przedmioty nie do końca były sprawne. Takie pierdółki - a to pęknięcie obudowy, nie paląca się dioda - czyli ogólnie sprzedawany sprzęt z odrzutu, działający ale z jakimiś ukrytymi wadami.
Tylko cały myk w tym wszystkim jest taki, że allegro to wisi bo za te nielegalne procedery mają kasę i dlatego dużo fajniejszym rozwiązaniem był by serwis OPENSOURCOWY zrzeszający grono programistów na zasadzie działania linuxów. Oczywiście wszystko to było by weryfikowane, aby nie było myku, że ktoś za każdym razem wygrywa aukcje
Uprawnienia umieszczania postów