Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Uwaga na użytkownika allegro seko-polska

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś próbuje wciskać karty 2GB jako 4GB. O ile prędkości może nie każdy będzie mierzył, to 2-krotnie mniejszej pojemności trudno nie zauważyć. A ograniczona prędkość może wynikać nie tylko z karty ale z użytego czytnika. Kiedy zmieniłem swój czytnik na Sandisk, moje karty dostały nagle niezłego kopa.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś próbuje wciskać karty 2GB jako 4GB. O ile prędkości może nie każdy będzie mierzył, to 2-krotnie mniejszej pojemności trudno nie zauważyć.
    Kolaj, to działa w trochę inny sposób.
    Kilka tygodni temu mój brat wrócił z Chin, a ja dostałem w prezencie (bardziej jako ciekawostkę) trochę podrabianego szmelcu. M.in. Kingstonowskiego Penn'a 8 GB. I kartę XD 2 GB. W obu przypadkach jest ta sama jazda. Produkty wyglądają identycznie z markowymi (no prawie - penn ma inny kolor diodki niż w moim oryginale), a przez system i menagery HDD są wykrywane poprawnie (odpowiednio 8 i 2 GB). Ale..

Ale w praktyce dają się zapełnić jedynie w 50%. Powyżej tej wartości wystepuje błąd kopiowania danych - więc finalnie, tak jak SanDiski , są o połowę mniejsze.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Ale w praktyce dają się zapełnić jedynie w 50%. Powyżej tej wartości wystepuje błąd kopiowania danych - więc finalnie, tak jak SanDiski , są o połowę mniejsze.
    Metoda dosyć znana. Jakiś czas temu na giełdach komputerowo-elektronicznych i Allegro było "głośno" odnośnie podrabianych pamięci typu Pendrive firmy Sony. Pamięci o pojemności 4GB i 8GB sprzedawane były w rewelacyjnych cenach przy czym ich fizyczna pojemność wynosiła ok. 25% pojemności deklarowanej (jeżeli były sprawne, ponieważ wiele tych pamięci po 2-3 użyciach ulegało trwałemu uszkodzeniu). Oczywiście oprogramowanie było odpowiednio zmodyfikowane tak aby system wyświetlił odpowiednią wartość pojemności nośnika. Tak szybko jak się pojawiły na rynku, tak szybko z niego zniknęły.
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów