Ja mam SanDisk Extreme III 30MB/s 4 GB kupioną w czerwcu i nie wygląda jak ta na aukcji tylko ta pod spodem. Pokrowiec też jest inny tzn biały napis bez tego loga
Ja mam SanDisk Extreme III 30MB/s 4 GB kupioną w czerwcu i nie wygląda jak ta na aukcji tylko ta pod spodem. Pokrowiec też jest inny tzn biały napis bez tego loga
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
A ja kupiłem tę kartę od tego kolesia "seko-polska" i zamiast 4GB są 2GB. Formatowanie nic nie daje. Teraz będę pisał do tego kolesia i ubiegał się o zwrot pieniędzy. Zakładam, że będzie nas dużo więcej, bo trochę osób kupiło tę kartę. Chodź pewnie mamy nikłe szanse na zwrot gotówki.
P.S - Za głupotę i pośpiech trzeba niestety słono płacić :/
“Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”
Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)
Właśnie tego nie rozumiem. CZEMU NIE WYSTAWIACIE NEGATYWA.
Co do nieuczciwości ostrzegam przed tym użytkownikiem "Marta260983". Oczywiście negatywa wystawiłem.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=9864531
dzieki czemu złodzieje i oszuści mogą dłużej spać spokojnie i w międzyczasie naciągać kolejnych frajerów...
allegrowicz bez negatywa jest jak żołnierz bez karabinu!![]()
Niestety takie są realia i jak na razie nic nie wskazuje na to aby w najbliższym czasie sytuacja uległa zmianie. Pewnym rozwiązaniem mogło by być uniemożliwienie sprzedającemu komentowania transakcji. Niestety zaraz powstaje problem transakcji z nieuczciwymi i nierzetelnymi kupującymi, których to sprzedający nie mogli by komentować.
Ostatnio edytowane przez axk ; 10-08-2008 o 08:33
EOS + Speedlite
Bo całe Allegro żyje ze sprzedających a kupujących ma gdzieś. Oni - nie płacą prowizji. Stąd - sukces Allegro (w relacji z eBay) gdzie kupujący jest tak naprawdę pariasem wobec "supersprzedawców".Wielokrotnie próbowałem powalczyc z tym tematem - jedynym efektem jest to: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1909331 i fakt że mam komentarze z ... połowy przeprowadzonych aukcji.
Przy okazji podpowiem kupującym: w większości wątpliwych wypadków wystarczy zaproponować sprzedającemu transakcję: za zaliczeniem pocztowym z opcją sprawdzenia towaru przed zapłatą (to nie reklama - taka opcja w [fuck]Poczta Polska kosztuje zaledwie 5 zł).
Nie wymiękają uczciwi.