Za tą kasę nie dostaniesz nic lepszego. Gripa zrób sobie z poxiliny, ja mam i sprawdza się wzorowo, a 390zł drogą nie chodzi![]()
Za tą kasę nie dostaniesz nic lepszego. Gripa zrób sobie z poxiliny, ja mam i sprawdza się wzorowo, a 390zł drogą nie chodzi![]()
masz też spust na tym gripie z poxiliny? ...
350D
micles czasem to mnie załamujesz tymi twoimi "zrób to sam" Lka zamontowana na body a grip z poxyliny troche powagi dla sprzętu
ps.sorry za oftop
>Boczne punkty nawalaja nawet w 400D, ktory rzekomo ma lepszy AF.<
400D ma lepszy af trafniejszy i nieco czulszy (boki też) a przede wszystkim nieco lepiej rozłożone.
Tak naprawdę dobry af maja 1d i 40d -mam to wiem
Spustu nie trzeba, chociaż już też o tym myślałem
Mam wyrobione kilka ułożeń ręki podczas robienia zdjęć w pionie i nadgarstek się w ogóle nie męczy. Jedyne co, to przy WJC2008 mi się ręce trochę męczyły, bo 90% kadrów pionowych, 95% z eLą, 6h trzymania tego non-stop przy oku trochę się dawało we znaki, ale na następne dni monopod i było gites.
Poszanowanie będzie niedługo, bo zbieram na 5DMam nadzieję, że przed przyszłymi wakacjami już będę go miał ^^
witam i dziękuję za sugestie
Ta elka wpadła mi do głowy po przeczytaniu testów na optyczne.pl.
Tak sobie jednak myślę, że prędzej czy później zacznę żałować, że nie kupiłem wersji 2.8 IS. Wniosek - lepiej poczekać i uzbierać kasy. Różnica w cenie to 1000USD.
Tym bardziej, że na ogniskowej 200mm minimalna migawka powinna wynosić 1/200s. Może na początek lepiej 55-250IS? Światło (i nie tylko) trochę gorsze ale jest IS.
Czyli ostatecznie wychodzi że za 2000 zł stać mnie na 450D + 18-55IS + 55-250IS.
Warto?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dlaczego 450d?
różnica między 350d a 450d to tylko 120USD
Ostatnio edytowane przez wujek ; 04-08-2008 o 09:09 Powód: Automerged Doublepost
jestem tego samego zdania ze coraz wiecej ludzi sprzedaje f4 na rzecz 2.8 (również odkładam na 2.8 ) lepiej juz przemeczyc sie "pare miesiecy" w zaleznosci od finansów i zakupic z lepszym światłem a czy z is czy bez no to juz kolejny dylemat pieniężny :]