Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: eos350d + EF 70-200/4 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    Michał_Sokolowski, eeee.... tam zaraz nieużywalne Ja tam używam... i żeby nie było... używam punkty AF Aha... na życie czym innym zarabiam...
    no tak - punkty AF poza centralnym faktycznie używalne - sam używam, wtedy najczęściej AF się myli (słabe światło)
    ale uzywalne.... tak tak.

:-)

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

To może... wymiana szkła na jaśniejsze i jakaś lampa? Nie mówiąc o czymś poważniejszym...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a może by ktoś zapytał do czego autor wątku będzie używał aparatu ?
    w 350D punkty AF oprócz centralnego nieużywalne, do tego mały wizjer, mały wyświetlacz..
    a co będzie autor focił ?
    bo jeśli zamierza zarabiać na życie no to może raczej 30/40 D ?
    no tak - punkty AF poza centralnym faktycznie używalne - sam używam, wtedy najczęściej AF się myli (słabe światło)
    ale uzywalne.... tak tak.

:-)
    Zapomniałeś napisać ze ma tylko 3,5 fps'a i w związku z tym nie nadaje się w zasadzie do niczego bo wg Twojej teorii fps'y to podstawa - zwłaszcza w fotografii ślubnej..
    Ja przez 2 lata prawie używałem 350d i to ze środkowym oraz bocznymi.. na szybkich szkłach z USMem jest całkiem przyzwoicie (piszę o 24-105L, 85/1.8 lub 400/5.6L), nawet mimo braku fpsów.. wizjer ciemny ale da się robić bez problemu.. jak pisałem wcześniej - dorzuć gripa (orginalnego) i będzie git..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 01-08-2008 o 23:37
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

a może by ktoś zapytał do czego autor wątku będzie używał aparatu ?
    w 350D punkty AF oprócz centralnego nieużywalne, do tego mały wizjer, mały wyświetlacz..
    a co będzie autor focił ?
    bo jeśli zamierza zarabiać na życie no to może raczej 30/40 D ?
    witam ponownie.
    1. nie zamierzam zarabiać fotografowaniem
    2. aparatu będę używał do uwieczniania mniej lub bardziej ulotnych chwil, które czają się wszędzie
    3. wykonane zdjęcia prawdopodobnie będę przeglądał przez wiele lat i chcę, żeby były nieokaleczone kiepską optyką, do matrycy 350 chyba nie można się przyczepić
    4. wiem że 350d to sprzęt amatorski ale ja właśnie jestem amatorem (od 9 lat EOS300), zakładam że 350d nie jest gorszy od 300
    5. w tej chwili mam okazję ściągnąć aparat zza oceanu przez znajomego i postawiłem na dobry obiektyw i na pewno niezły korpus. niestety (a może na szczęście) ogranicza mnie budżet (2k)
    6. popstrykam 350-tką 3-4 lata a co dalej tego nie wie nikt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Zapomniałeś napisać ze ma tylko 3,5 fps'a i w związku z tym nie nadaje się w zasadzie do niczego bo wg Twojej teorii fps'y to podstawa - zwłaszcza w fotografii ślubnej..
    Ja przez 2 lata prawie używałem 350d i to ze środkowym oraz bocznymi.. na szybkich szkłach z USMem jest całkiem przyzwoicie (piszę o 24-105L, 85/1.8 lub 400/5.6L), nawet mimo braku fpsów.. wizjer ciemny ale da się robić bez problemu.. jak pisałem wcześniej - dorzuć gripa (orginalnego) i będzie git..
    hehehe
    ale jesteś złośliwy, w dodatku piszesz głupoty nie mające związku z tym co pisałem w tamtym wątku - pisałem tam że czasem FPS się PRZYDAJĄ i to wszystko.
    Nigdy nie pisałem o tym, że FPS to podstawa - więc nie pisz takich swoich głupot i odp...... się kolego.
    ;-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wujek Zobacz posta
    witam ponownie.
    1. nie zamierzam zarabiać fotografowaniem
    2. aparatu będę używał do uwieczniania mniej lub bardziej ulotnych chwil, które czają się wszędzie
    3. wykonane zdjęcia prawdopodobnie będę przeglądał przez wiele lat i chcę, żeby były nieokaleczone kiepską optyką, do matrycy 350 chyba nie można się przyczepić
    4. wiem że 350d to sprzęt amatorski ale ja właśnie jestem amatorem (od 9 lat EOS300), zakładam że 350d nie jest gorszy od 300
    5. w tej chwili mam okazję ściągnąć aparat zza oceanu przez znajomego i postawiłem na dobry obiektyw i na pewno niezły korpus. niestety (a może na szczęście) ogranicza mnie budżet (2k)
    6. popstrykam 350-tką 3-4 lata a co dalej tego nie wie nikt
    Miałem EOS300 przez parę lat - bardzo fajna puszka, z niego przesiadłem sie właśnie na 350D.. zarówno z kitem (tak powiedzmy do 35mm) i 50/1.8 będzie przyzwoicie, z 70-200 też.. nie wiem jakie masz szkło do tej 300ki ale zakładam że kita typu 28-80(90) - na cyfre to badziewie niestety i się raczej nie nadawac bedzie.. zdjęcia 350ką można naprawdę przyzwoite tm zrobić - ale jak masz 9 lat analoga to nauczyłeś się szanowac każdą klatkę i nie marnować spustu po próżnicy jak niektórzy mój egzemplarz 350ki ma ze 25 tysięcy klatek (mecze orange ekstraklasy nim pstrykałem) i działa bez zarzutu..

hehehe
    ale jesteś złośliwy, w dodatku piszesz głupoty nie mające związku z tym co pisałem w tamtym wątku - pisałem tam że czasem FPS się PRZYDAJĄ i to wszystko.
    Nigdy nie pisałem o tym, że FPS to podstawa - więc nie pisz takich swoich głupot i odp...... się kolego.
    ;-)
    jestem złośliwy, jestem.. bo z tego co piszesz, a zwłaszcza z tego co pokazywałeś w przywołanym wątku wynika że zanim zaczniesz robić za eksperta trzeba poznać to o czym się pisze.. to że AF nie jest najlepszy w 350d to powszechnie wiadomo (zwłaszcza w porównaniu do 40d czy 1nek) ale pisanie że się w ogóle nie da używać boczbych punktów to już nadużycie z twojej strony.. jak pisałem wyżej - 350ki używałem i cały czas używam jako drugie body np. na meczach orange ekstraklasy - z zapiętym 400/5.6L albo 70-200f4 L IS AF jest jak najbardziej używalny.. nie jest to demon prędkości ale sobie radzi.. i na meczu niestety tych FPSów brakuje..
    I już sie odp.... kolego ;-)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Miałem EOS300 przez parę lat - bardzo fajna puszka, z niego przesiadłem sie właśnie na 350D.. zarówno z kitem (tak powiedzmy do 35mm) i 50/1.8 będzie przyzwoicie, z 70-200 też.. nie wiem jakie masz szkło do tej 300ki ale zakładam że kita typu 28-80(90) - na cyfre to badziewie niestety i się raczej nie nadawac bedzie.. zdjęcia 350ką można naprawdę przyzwoite tm zrobić - ale jak masz 9 lat analoga to nauczyłeś się szanowac każdą klatkę i nie marnować spustu po próżnicy jak niektórzy mój egzemplarz 350ki ma ze 25 tysięcy klatek (mecze orange ekstraklasy nim pstrykałem) i działa bez zarzutu..

jestem złośliwy, jestem.. bo z tego co piszesz, a zwłaszcza z tego co pokazywałeś w przywołanym wątku wynika że zanim zaczniesz robić za eksperta trzeba poznać to o czym się pisze.. to że AF nie jest najlepszy w 350d to powszechnie wiadomo (zwłaszcza w porównaniu do 40d czy 1nek) ale pisanie że się w ogóle nie da używać boczbych punktów to już nadużycie z twojej strony.. jak pisałem wyżej - 350ki używałem i cały czas używam jako drugie body np. na meczach orange ekstraklasy - z zapiętym 400/5.6L albo 70-200f4 L IS AF jest jak najbardziej używalny.. nie jest to demon prędkości ale sobie radzi.. i na meczu niestety tych FPSów brakuje..
    I już sie odp.... kolego ;-)
    ok, przyznaję że może źle się wyraziłem o tych bocznych AF w 350D - chodziło mi o to, że są słabe przy słabym świetle. bo mam takie doświadczenia że jak jest mało światła to te boczne AF naprawdę wariują...
    za eksperta nie robię - staram się pisać to co znam z doświadczenia.
    nie lubię jak ktoś przekręca czyjeś słowa - nadinterpretuje.
    dobrej nocy.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Boczne punkty nawalaja nawet w 400D, ktory rzekomo ma lepszy AF.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Zablokowany

Domyślnie

Uzywam wlasnie 350d z 70-200 f4 L bez IS. Powiem ze gdybym mial wybierac jeszcze raz w momencie gdy kupowalem 350tke wzialbym 20d. Slaby AF. Uzywam tylko centralnego pkt i nawet w warunkach swiatla dziennego na zewnatrz bywa niemozliwe sledzic cos szybko poruszajacego sie. Ale jesli jzu obdstawisz bankowo przy tym 350d to ok. Ale z gripem. Niekoniecznie oryginalny. Smialo inwestuj w zamiennik. Co do 70-200- dozbieralbym do wersji 2,8 zwlaszcza ze za oceanem roznica jest akceptowalna i mozliwa do uzbierania.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tylko teraz cena wersji 2,8.... Prawie dwa razy wieksza
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów