Cytat Zamieszczone przez Miras
Przy okazji, co sadzicie o aparatach cyfrowych marki Pentagram ??
powiem tak:
Miałem photona 434 (nadal go mam tzn moja siostra go uzytkuje), a teraz mam Canona S2 IS (dorosłem do czegoś z manualem :-)).
Fajny aparacik-434(jako małpa) dobrze sie sprawuje na dworzu, gorzej w pomieszczeniach... nie ma co sie rozpisywac, ale jesli chodzi o serwis to z tego co ty piszesz o serwisie canona to MMVserwis to niebo a ziemia (aparat miał felerną baterie -serwis natychmiast wymienił bez gadania. Drugim razem siostra upusciła w czasie wykonywania zdjecia na podłoge oderzając otwartym obiektywem- wyminili mechanizm bez gadania (chociaz nie powinni) i dali jeszcze dodatkowe pół roku gwarancji).
Photon 484 ma szwagier i aparat całkiem całkiem (w momencie premiery wyprzedzał funkcjami konkurencje (i ceną).
No ale ja mam teraz canona S2 IS i obym nie musiał walczyc tak jak ty, bo narazie aparat jest super.
P.S.
Nie rozumiem polityki canona, mianowicie inne firmy dają takie podtawowe rzeczy jak futerał i zestawy ochronne jako komplet, a canon niedosc ze nie daje to jeszcze ciezko to kupic. U mnie S2IS poluje na zestaw ochronny bo spadający kapsel na obiektyw to totalna porażka :-(