Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: canon 50 1.4 vs 25-105 4.0 L - test domowy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

ok, nie wiem czy przykład dobry, ale macie. Robione 50tką. Oczytwiscie nie podostrzane nic itp. Wg mnie nie ma co ryczeć, to nie Lka a wraz z FF jakość obrazu jest genialna. Przesadna ostrość to jakiś pedantyzm w tych czasach niestety na którY chorują setki fotografów. AF chwycil ta trzepaczkę która jest na cropie. Jak bede mial czas zrobie porownanie z 24-105 na tym samym kadrze i ogniskowej, sam jestem ciekaw.
    @1.4

CROP
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 01-08-2008 o 01:09
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ok, nie wiem czy przykład dobry, ale macie. Robione 50tką. Oczytwiscie nie podostrzane nic itp. Wg mnie nie ma co ryczeć, to nie Lka a wraz z FF jakość obrazu jest genialna. Przesadna ostrość to jakiś pedantyzm w tych czasach niestety na którY chorują setki fotografów. AF chwycil ta trzepaczkę która jest na cropie. Jak bede mial czas zrobie porownanie z 24-105 na tym samym kadrze i ogniskowej, sam jestem ciekaw.
    @1.4

CROP
    zgadzam się jeśli chodzi o obsesję ostrości w tych czasach.
    sam powiększam często foty na monitorze i jakby onanistycznie je oglądam z bliska... a po co ? potem jak oddam do labu to się okazuje że ostrość jest ok.
    No, chyba że dam **** i nie trafię z ostrością albo poruszę - wtedy zdjęcie jest "dynamiczne" :-)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Na pełnej klatce ten obiektyw jest znacznie lepszy. Ostrość na 1.4 zupełnie akceptowalna o ile trafi AF. Niestety na 1.4 AF lubi sie czasem lekko przesunąć. Zauważyłem że np. od 1.8 działa znacznie pewniej.

Uprawnienia umieszczania postów