Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: canon 50 1.4 vs 25-105 4.0 L - test domowy

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Trudniej chyba wyjasnic dlaczego to bardziej widac na pixelach niz na filmie. W kazdym razie dosyc skutecznie sie usuwa roznymi softwarami w tym Canonowym DPP.
    Tak? To weź tego swojego sampla z 50/1.4 i spróbuj usunąć to LCA w DPP, chciałbym zobaczyć rezultat. Mnie się tego jeszcze nie udało z żadnego szkła i żadnym softem usunąć.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak? To weź tego swojego sampla z 50/1.4 i spróbuj usunąć to LCA w DPP, chciałbym zobaczyć rezultat. Mnie się tego jeszcze nie udało z żadnego szkła i żadnym softem usunąć.
    Tutaj jest tak automatycznie w DXO:

Dopiero zaczyna Awatar Jedrula

Domyślnie

wziąłem na poważnie niektórych uwagi, że mam walnięty egzemplarz, i postanowiłem sprawdzić inne ujęcie - z odległości około 1 m., tematem są...butelki wody

50 1.4 (1.4) ISO 100, 1/80 s.

crop ze środka (miejsce ostrzenia)

Kurcze...moim zdaniem nie jest źle, a nawet lepiej niż myślałem. Może kolega ma rację z tym działaniem AF dla 1.4?
    Ostatnio edytowane przez Jedrula ; 02-08-2008 o 18:26
    FF + 24-105 + 50 1.4

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrula Zobacz posta
    bebesky - nie chcesz to tu nie właź i nie czytaj...proste.
    test jest jaki jest i dlatego napisane - "domowy". Co więcej - napisane jest już w tytule co będzie w środku. Skoro wiedziałeś od początku, że test "bez sensu" to po cholerę tu właziłeś? Żeby bić pianę? nie pasuję - żałuję
    Wskazuję błędy w teście.
    Ale widocznie należysz do osób, które uważają swoją twórczość za świętą a każdego kto ma inny pogląd najchętniej skazałbyś na wieloletnie więzienie.

Napisałeś na forum publicznym więc nie miej pretensji że inni to czytają i podsumowują. takie ich prawo - moje również. Czytać i komentować będę to co ja chcę i w sposób jaki mi odpowiada.
    Ty natomiast masz do dyspozycji funcję "ignore" z której możesz skorzystać. Wpisując na listę ignorowanych wszystkich którzy mają inne zdanie będziesz się mógł rozkoszować samymi pochlebstwami
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Nie zabieram Ci prawa do oceniania a jedynie proponuję robić to sensownie. Wiesz - tych oceniających jest zawsze więcej. Powtarzam - wiedziałeś już po samym tytule dwie rzeczy:

- test jest domowy, więc nie robiony w laboratorium, więc również z całym dalszym tego następstwem,
    - test dot. dwóch konkretnych obiektywów.

włażenie do takiego wątku tylko po to, by wrzucić swoją krytykę jest dla mnie swojego rodzaju pieniactwem, gorszym dniem, lekkim niezadowoleniem z życia (niepotrzebne skreślić)

Co do ignorowania - nie lubię i nie używam. Nie jesteś "trolem" by trzeba Cię wycinać. Wyraziłeś swoje zdanie, tyle że w moim uznaniu mało produktywne. Ot - krytyka w stylu opozycyjnym. Masz pełne prawo, tylko że co to dało?
    FF + 24-105 + 50 1.4

Miasto
    kielce

Domyślnie

a co daje źle zrobiony test???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    a co daje źle zrobiony test???
    a co tu było źle zrobione biorąc pod uwagę warunki domowe? zdjęcia wykonane w tym samym miejscu, tego samego obiektu, jedno po drugim, te same parametry, te same warunki oświetleniowe, to samo body - jedynie obiektywy różne. na podstawie nich kilka uwag. tyle...

aż tyle błędów?
    Ostatnio edytowane przez Jedrula ; 04-08-2008 o 10:48
    FF + 24-105 + 50 1.4

Miasto
    kielce

Domyślnie

ja widzę jeden zasadniczy - nie da się porównać dwóch całkowicie różnych obiektywów.

Porównanie młotka ze śrubokrętem da podobne rezultaty - błędne.

Domyślnie

A ja nie posiadając żadnego z powyższych szkieł zarówno przed jak i po przeczytaniu tego mało wnoszącego wątku do zdjęć w ciemnym kościele wybrałbym 50 a na spacerek z żoną i dziećmi w słoneczny dzień 24-105. I żadne podobne "testy" by tego nie zmieniły...

PS. Może ktoś litościwy zamknie ten wątek? już chyba wszystko zostało tu powiedziane?
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrula Zobacz posta
    a co tu było źle zrobione biorąc pod uwagę warunki domowe?
    Założenie wstępne? (że jest sens porównywać te 2 obiektywy :-))
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów