Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: canon 50 1.4 vs 25-105 4.0 L - test domowy

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Jedrula

Domyślnie

marek po prostu denerwuje mnie, jak ludzie szybko oceniają. często za szybko. łatwo od razu rzucić: "to bez sensu!". Tylko że fotografia ma wiele twarzy jak i dziedzin. Każdy z nas fotografuje co mu się podoba lub z czego żyje. Do każdej z tych dziedzin mamy różne potrzeby - zgadzasz się? Dlatego krytyczna ocena "bez sensu" potrafi denerwować. Choć fakt - denerwuje się niepotrzebnie. Może dlatego, że ostatnio na nic nie mam czasu.

Jak będziesz miał chwilkę i ochotę - wrzuć proszę krok po kroku jak mam tutaj wrzucić foty. Postaram się to zrobić jak najszybciej.

Jeśli odebrałeś coś osobiście - niepotrzebnie. Pisałem raczej do ogółu. Nic osobistego...no może oprócz Zanussiego, który moim zdaniem zachował się jak gbur.

pozdrawiam,

Jędrek
    FF + 24-105 + 50 1.4

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Jak dla mnie test i watek bez sensu. Ja prosze z 24-105L@50mm przyslone 2.8 to porównamy ostrość... To oczywiscie ironia :]
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrula Zobacz posta
    marek po prostu denerwuje mnie, jak ludzie szybko oceniają. często za szybko. łatwo od razu rzucić: "to bez sensu!". Tylko że fotografia ma wiele twarzy jak i dziedzin. Każdy z nas fotografuje co mu się podoba lub z czego żyje. Do każdej z tych dziedzin mamy różne potrzeby - zgadzasz się? Dlatego krytyczna ocena "bez sensu" potrafi denerwować. Choć fakt - denerwuje się niepotrzebnie. Może dlatego, że ostatnio na nic nie mam czasu.

Jędrek
    Trudno sie nie zgodzic z Twoimi stwierdzeniami. Fotografia ma cieszyc i dawac satysfakcje - bynajmniej w przypadku hobbystow :-)
    Co do zarabiania i zycia z focenia to ja nie wiem bo jestem 100% amatorem - hobbysta :-)
    Co do pokazanych fotek - to na 1.4 wydaje sie iz jest rzeczywiscie mocne "mydełko". Nie potrafie tego porownac do swoich doswiadczen z tym szklem - bo tego szkielka nie mialem. Ciekawe jak podobny kadr wyszedł by u kogos innego z tym szkłem - mozna by wowczas probowac porownac?
    (jak rozumiem zrobiles kilka prob na danej "F" i na wszytkich jest podobnie?)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uprawnienia umieszczania postów