hofi a byłes na stronie autora? Ja sie obawiam, ze to swego rodzaju eksperyment albo kpina...co nie zmienia faktu, ze to tego typu zdjęcia to też sztuka![]()
hofi a byłes na stronie autora? Ja sie obawiam, ze to swego rodzaju eksperyment albo kpina...co nie zmienia faktu, ze to tego typu zdjęcia to też sztuka![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Byłem, ale to nie jest dla mnie do końca wykładnia. Dajmy koledze szansę i poczekajmy trochę na kolejne "wypowiedzi". Dobrze, że nie jest to kolejna próba super portretu w jakimś parku, bo ostatnio mam wrażenie, że na forum co druga osoba próbuje się z tym tematem zmierzyć i staje się to trochę nudne. Kwestia osiągnięcia ostrości na oku staje się ważniejsza niż to, że ma się coś do opowiedzenia.
Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 17-07-2008 o 13:48
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...
Pytanie co autor wątku chciał (o)powiedzieć? Moim zdaniem sztuka, nawet jeśli nie wiem dlaczego, powinna wywoływać głębokie emocje. Te dwa zdjęcia mnie niestety nie poruszają. Z drugiej jednak strony dana praca może oddziaływać na jedną osobę oddziaływać silnie, a na drugą w ogóle (czyż to nie dlatego świat jest taki piękny? [sorry za banał]). Zresztą ja nigdy nie lubiłem sztuki abstrakcyjnej, co zapewne tłumaczy mój stosunek do zaprezentowanych przez autora zdjęć.
Po Twojej wypowiedzi wchodząc na stronę kolegi spodziewałem się jakiś gniotów. A tu w większości jego prac widzę pomysł i realizację. Ja widzę, że podstawe tak jak pisał nie zajmuję się sprzętem, a robieniem zdjęć co mu na dobre wychodzi, dba o kompozycję, światło jak i kadr. Moim zdaniem wkrótce ta jego kpina może być bardzo ciekawą abstrakcją, sztuką wypełniającą to forum tak jak hoffi wspomniał nudnymi pracami. Co do zdjęć dwójka mi się nie podoba, ale 1 ma w sobie swój czar który zatrzymuje wzrok na dłużej
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się