Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: [podstawe] Szarości z odrobiną czerwonego

Mieszany widok

podstawe
    Guest

Domyślnie [podstawe] Z drugiej strony. (Pierwsze zdjęcia na CB).

Cześć wszystkim. To mój pierwszy post i pierwsze zdjęcia na forum CB. Przyznam, że bardziej niż na dyskusjach o sprzęcie canonowskim czy innym zależy mi na oglądaniu prac innych i wystawianiu własnych do oceny. Szkoda, że można wystawiać tylko jedną serię zdjęć do oceny na 2 tygodnie, bo tutaj (w odróżnieniu od niektórych innych miejsc) osoby, które znają się na rzeczy, wyrażają sporo konstruktywnych uwag na temat kompozycji, tematu i wykonania.

Oto 2 pierwsze zdjęcia, które chciałbym Wam pokazać:

1.

2.

Pozdrawiam
    Adam Podstawczyński
    www.podstawczynski.com/gallery
    Ostatnio edytowane przez podstawe ; 17-07-2008 o 09:53 Powód: dodany podpis

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

a co tu robi ten gradient?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Myślę, że wiele osób widzących takie zdjęcia nie wie, co o nich myśleć. Nie "krzyczą" w swym przekazie, nie próbują się sprzedać atutami w postaci gry kolorów, atrakcyjnością miejsca itp. Osobiście lubię taki rodzaj ekspresji i jestem jak najbardziej za. Dla wypełnienia dodałbym jeszcze 1-2 ujęcia, by stworzyć coś w rodzaju serii. Czekam na kolejne pomysły. Pozdrawiam
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Domyślnie

hofi a byłes na stronie autora? Ja sie obawiam, ze to swego rodzaju eksperyment albo kpina...co nie zmienia faktu, ze to tego typu zdjęcia to też sztuka

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    hofi a byłes na stronie autora? Ja sie obawiam, ze to swego rodzaju eksperyment albo kpina...co nie zmienia faktu, ze to tego typu zdjęcia to też sztuka
    Byłem, ale to nie jest dla mnie do końca wykładnia. Dajmy koledze szansę i poczekajmy trochę na kolejne "wypowiedzi". Dobrze, że nie jest to kolejna próba super portretu w jakimś parku, bo ostatnio mam wrażenie, że na forum co druga osoba próbuje się z tym tematem zmierzyć i staje się to trochę nudne. Kwestia osiągnięcia ostrości na oku staje się ważniejsza niż to, że ma się coś do opowiedzenia.
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 17-07-2008 o 13:48
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    Kwestia osiągnięcia ostrości na oku staje się ważniejsza niż to, że ma się coś do opowiedzenia.
    Pytanie co autor wątku chciał (o)powiedzieć? Moim zdaniem sztuka, nawet jeśli nie wiem dlaczego, powinna wywoływać głębokie emocje. Te dwa zdjęcia mnie niestety nie poruszają. Z drugiej jednak strony dana praca może oddziaływać na jedną osobę oddziaływać silnie, a na drugą w ogóle (czyż to nie dlatego świat jest taki piękny? [sorry za banał]). Zresztą ja nigdy nie lubiłem sztuki abstrakcyjnej, co zapewne tłumaczy mój stosunek do zaprezentowanych przez autora zdjęć.
    Jędrek

BYKOM-STOP

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Po Twojej wypowiedzi wchodząc na stronę kolegi spodziewałem się jakiś gniotów. A tu w większości jego prac widzę pomysł i realizację. Ja widzę, że podstawe tak jak pisał nie zajmuję się sprzętem, a robieniem zdjęć co mu na dobre wychodzi, dba o kompozycję, światło jak i kadr. Moim zdaniem wkrótce ta jego kpina może być bardzo ciekawą abstrakcją, sztuką wypełniającą to forum tak jak hoffi wspomniał nudnymi pracami. Co do zdjęć dwójka mi się nie podoba, ale 1 ma w sobie swój czar który zatrzymuje wzrok na dłużej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Po Twojej wypowiedzi wchodząc na stronę kolegi spodziewałem się jakiś gniotów. A tu w większości jego prac widzę pomysł i realizację. Ja widzę, że podstawe tak jak pisał nie zajmuję się sprzętem, a robieniem zdjęć co mu na dobre wychodzi, dba o kompozycję, światło jak i kadr. Moim zdaniem wkrótce ta jego kpina może być bardzo ciekawą abstrakcją, sztuką wypełniającą to forum tak jak hoffi wspomniał nudnymi pracami. Co do zdjęć dwójka mi się nie podoba, ale 1 ma w sobie swój czar który zatrzymuje wzrok na dłużej
    Opacznie widocznie zrozumiałeś moja wypowiedź

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    który zatrzymuje wzrok na
    Dwóch plamkach w lewym górnym rogu. Usytuowanych pionowo względem siebie

[sory - musiałem ]

Bardzo fajne prace.

podstawe
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Dwóch plamkach w lewym górnym rogu. Usytuowanych pionowo względem siebie

[sory - musiałem ]

Bardzo fajne prace.
    Dzięki!

Kurczę, plamek szukałem teraz długo. Niezłe macie monitory, chłopaki i dziewczyny; albo naprawdę niezły wzrok. Ja ich po prostu nie widziałem.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów