Mnie sie tam to kojarzy z seksem, ale mi sie wszystko z tym kojarzy![]()
Mnie sie tam to kojarzy z seksem, ale mi sie wszystko z tym kojarzy![]()
Aparat mam i ja
Cześć ponownie i dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Szczerze mówiąc spodziewałem się totalnego zmieszania moich zapędów z błotem i jestem mile zaskoczony.
Paenka: nie, to nie jest kpina. Nawet nie eksperyment. Szczerze mówiąc uważam te dwie prace za jedne z lepszych, jakie w życiu zrobiłem, ale głupio w ten sposób oceniać siebie -- dlatego dałem do oceny Wam. Rozumiem jednak, dlaczego możesz wątpić: dlatego, że te prace nie są ciągiem jakiegoś cyklu, nie grają z innymi pracami. Ta moja galeria to trochę groch z kapustą, przyznaję; dopiero zamierzam podzielić ją na bardziej jednolite konstrukcyjnie i nastrojowo segmenty. Do tego trzeba mieć jednak większe portfolio dobrych prac, a ja z braku czasu fotografuję niewiele, choć z uwielbieniem.
Gradient? Cholera, wiesz że go nie zauważyłem? To się właśnie nazywa doświadczenie. I oko, którego nie zawahałaś się użyć.
BelYaal, mnie się to co widziałem na matówce i w wyobraźni bardziej kojarzyło z Alicją w Krainie Czarów, ale podobno nawet niewinna Alicja w KC ma podtekst seksualny, więc pewnie coś w tym jest.
Tak czy inaczej dzięki za wypowiedzi; na tym mi zależało, bo już wiem więcej. Następne zdjęcia będą, ale już z zupełnie innej tematyki, bo interesują mnie również inne tematyki (co widać na mojej zabałaganionej stronie).
Pozdrawiam
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Adam! Ja bardzo lubię odbicia w wodzie i już trochę napstrykałam trzcinek i takich tam.. Ale wiesz co? Tego rodzaju zdjęciom kolor raczej pomaga niż szkodzi, poróbuj w pieknym świetle, z ciekawym niebem odbijającym się w wodzie, o zachodzie na przykład woda pod pewnym kątem daje się sfotografować jak płynne złoto, co jest szczególnie efektowne, gdy niebo jest czyste i powiewa delikatna bryza tworząc falki - powstają niebiesko-złote faktury.. W każdym razie coś, co można stworzyć ołówkiem w szkicowniku w 30 sekund - nie zachwyci jako fotografia..
dlaczego podpowiadasz autorowi żeby dołączył do większości fotografów robiących standardy - niech dalej idzie swoją bardzo ciekawą i rozwojową drogą artystycznej fotografi,
i nie uogólniaj że nie zachwyci - ciebie nie zachwyciła - ja natomiast zatrzymałem się i zastanowiłem dłużej nad tymi zdjęciami niż nad niejednym wypacykowanym hdr-kiem znad jeziora, nie można sprowadzac fotografii do pojęcia ładne - wole ciekawe
Cześć,
Przedstawiam serię 9 zdjęć w szarościach, w tym jedno z elementem czerwonym. Ta seria ma stanowić jedną całość i najlepiej byłoby te zdjęcia oglądać ułożone w kwadrat 3 x 3 zdjęcia, ze zdjęciem z elementem czerwonym (nr 5) umieszczonym pośrodku. Tutaj oczywiście nie mogłem zamieścić zdjęć w ten sposób, ale można je obejrzeć ułożone zgodnie z moim zamierzeniem tutaj:
http://podstawczynski.com/gallery/grey_red/index.html
Jest również podobna seria, ale z elementem niebieskim:
http://podstawczynski.com/gallery/grey_cyan/index.html
Miłego oglądania!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
![]()
Ostatnio edytowane przez podstawe ; 31-07-2008 o 14:55 Powód: dodanie nicka w temacie
Podoba mi sie 7 i 9 (ale mniej) reszta srednia, ale pokaz to w ukladzie 3x3 to moze bardziej sie spodoba
Prawde mowiac nie ogarniam calosci zamyslu. Jezeli ta kompozycja ma byc obladana w calosci, to na www powinna byc duza i latwa do ogladania. Jezeli kazde zdjecie ma byc ogladane osobno, to po co ustawiac je w macierz z czerwonym/niebieskim w srodku?
Idzie Panie nowe....
Dzięki za odpowiedzi i przepraszam, że reaguję z opóźnieniem.
Nie było tutaj żadnego innego zamysłu niż przesłanie estetyczne / ukojenie dla wzroku / zastanowienie nad formą. Wymyśliłem sobie taki układ, 8 zdjęć cz-b wokół jednego cz-b z elementem kolorowym. Trudno je było pokazać tutaj, więc je po prostu wrzuciłem jedno po drugim, a prawidłową formę prezentacji pokazałem na swojej galerii. W prawdziwych galeriach często zdjęcia też aranżuje się w pewnych układach, np. wieszając je pionowo jedno nad drugim na ścianie; właśnie o taki efekt mi chodziło.
wszytsko pięknie tylko dlaczego na stronie nie pokleiłeś tych zdjęc i nie wrzuciłeś ładnego podglądu serii