Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: [podstawe] Szarości z odrobiną czerwonego

Mieszany widok

podstawe
    Guest

Domyślnie [podstawe] Szarości z odrobiną czerwonego

Cześć,

Przedstawiam serię 9 zdjęć w szarościach, w tym jedno z elementem czerwonym. Ta seria ma stanowić jedną całość i najlepiej byłoby te zdjęcia oglądać ułożone w kwadrat 3 x 3 zdjęcia, ze zdjęciem z elementem czerwonym (nr 5) umieszczonym pośrodku. Tutaj oczywiście nie mogłem zamieścić zdjęć w ten sposób, ale można je obejrzeć ułożone zgodnie z moim zamierzeniem tutaj:

http://podstawczynski.com/gallery/grey_red/index.html

Jest również podobna seria, ale z elementem niebieskim:

http://podstawczynski.com/gallery/grey_cyan/index.html

Miłego oglądania!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
    Ostatnio edytowane przez podstawe ; 31-07-2008 o 14:55 Powód: dodanie nicka w temacie

Domyślnie

Podoba mi sie 7 i 9 (ale mniej) reszta srednia, ale pokaz to w ukladzie 3x3 to moze bardziej sie spodoba

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Prawde mowiac nie ogarniam calosci zamyslu. Jezeli ta kompozycja ma byc obladana w calosci, to na www powinna byc duza i latwa do ogladania. Jezeli kazde zdjecie ma byc ogladane osobno, to po co ustawiac je w macierz z czerwonym/niebieskim w srodku?
    Idzie Panie nowe....

podstawe
    Guest

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi i przepraszam, że reaguję z opóźnieniem.

Nie było tutaj żadnego innego zamysłu niż przesłanie estetyczne / ukojenie dla wzroku / zastanowienie nad formą. Wymyśliłem sobie taki układ, 8 zdjęć cz-b wokół jednego cz-b z elementem kolorowym. Trudno je było pokazać tutaj, więc je po prostu wrzuciłem jedno po drugim, a prawidłową formę prezentacji pokazałem na swojej galerii. W prawdziwych galeriach często zdjęcia też aranżuje się w pewnych układach, np. wieszając je pionowo jedno nad drugim na ścianie; właśnie o taki efekt mi chodziło.

Domyślnie

wszytsko pięknie tylko dlaczego na stronie nie pokleiłeś tych zdjęc i nie wrzuciłeś ładnego podglądu serii
    EOS 40D, 17-85 IS USM, SIGMA APO 70-300 M, 50 1,8, 580 EX II, Manfrotto 804RC2

ZEBRA FOTO TEAM

Uprawnienia umieszczania postów