i to jest najlepszy przykład ze wiek w fotografii nie jest najważniejszą rzecza
i to jest najlepszy przykład ze wiek w fotografii nie jest najważniejszą rzecza
Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000
Sorry Jurek, ale to bzdura i to nie na temat. Nie interesują mnie opinie "ktosiów" na temat tego jak i na co wydaje pieniądze, które zarabiam jako dorosły człowiek. Przerobiłem już teorię post-kołchoźnej urawniłowki i celów wyższej użyteczności społecznej definiowanej przez dotowaną socjalnie część społeczeństwa. Wybacz, ale ta retoryka jest przypisana do czasów młodości Twojego pokolenia, a nie mojego.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Co do meritum - nie czuję się komfortowo doradzając anonimowo, anonimowemu dziecku jak wydać spore pieniądze niewiadomego (dla mnie) pochodzenia. Nie mam problemu z doradzeniem co się nadaje do czego, jak zrobić jakieś zdjęcie, gdzie znaleźć informacje na jakiś temat itd., ale pewne rzeczy powinny pozostawać pod kontrolą rodziców. Nie neguję faktu, że wiek nie jest wyznacznikiem dojrzałości artystycznej, ale akurat Jurek Grzesiak dostał swój sprzęt w prezencie (z tego co pisał w wywiadzie), a nie kupił go sam za "swoje" pieniądze w wieku 14 lat.
Myślę, że aby dojść do tego o czym piszę, to trzeba wychowywać dziecko w obecnych czasach, starając się przekazać mu inny sytem wartości niż ten oparty na kulcie dóbr materialnych, a tak szeroko propagowany przez całe otoczenie. Nie jest to proste.
Pentax K-5 II, Leica M9
Arkan, więc nie doradzaj. Skoro innym to nie przeszkadza to w czym problem? Forum nie jest miejscem do dyskusji moralnych ani do śledzenia pochodzenia pieniędzy.
To jest problem rodziców pytającego i tylko ich. My nie mamy prawa w to się wtrącać, najwyżej możemy wstrzymać się od udzielania rad, gdy nam się to nie podoba.
Wątek zamykam.
to co? moze kolejne subforum "piaskownica"?![]()