Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: Jakie honorarium za reportaz z imprezy?

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

rdrul - znając podejście samorządowców to każda kwota, którą wymienisz, będzie o 100% za wysoka.
    A orientuje sie ktoś jak wygląda kwestia robienia zdjęć przez pracownika firmy prywatnym sprzętem na wyraźne życzenie pracodawcy?
    Mam obecnie taką sytuację z moim szefem, iż zleca mi zrobienie zdjęć własnym sprzętem gdyż firma dysponuje sprzętem o dużo gorszej jakości. W umowie o prace słowa nie ma o jakichkolwiek zdjęciach a w zamian otrzymuję jedynie zwrot czasu pracy poświęconego na zrobienie zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 27-06-2007 o 13:56
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    A orientuje sie ktoś jak wygląda kwestia robienia zdjęć przez pracownika firmy prywatnym sprzętem na wyraźne życzenie pracodawcy?
    ...
    To zalezy czy chcesz sie z nim kopac czy .... pracowac

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

tdrul - znając podejście samorządowców to każda kwota, którą wymienisz, będzie o 100% za wysoka.

Czyli pozostaje mi akcja charytatywna Myśle że nie bedzie tak źle. Od jakiegoś czasu już udostępniam im fotki to do książki o gminie to na strone, jak dotąd za tzw free ale teraz sami wyszli z propozycją zawarcia umowy zlecenia, tylko nie mają pojęcia ile chcieli by zapłacić, dlatego zwalili problem na mnie i ja mam zapodac kwote.

Nie chce żeby któraś ze stron została poszkodowana.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Film był o tym. ,,Amator''. Polecam.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Film był o tym. ,,Amator''. Polecam.
    W sumie niby czasy się zmieniły ale moje szefostwo ma mocno ugruntowany charakter w tamtych latach...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam!
    Nie mam zarejestrowanej działalności a chcę focić po weselach. Czy muszę się zarejestrować , żeby robić to legalnie?? Czy wystarczą jakieś umowy o dzieło lub umowy-zlecenie bez konieczności zakładania działalności. Jeżeli ktoś może, to niech pomoże. z góry dzieki

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władek Zobacz posta
    Witam!
    Nie mam zarejestrowanej działalności a chcę focić po weselach. Czy muszę się zarejestrować , żeby robić to legalnie?? Czy wystarczą jakieś umowy o dzieło lub umowy-zlecenie bez konieczności zakładania działalności. Jeżeli ktoś może, to niech pomoże. z góry dzieki
    Jasne! Nie musisz się rejestrować, tak jak nie musisz być taksówkarzem, by zarabiać na wożeniu państwa młodych samochodem. Jak się dobrze dogadasz, to może nawet zwróci Ci się kasa za aparat. Do tego jak będziesz obrotny, to zakręć się wokół fuchy człowieka-orkierstry.
    Hulaj-dusza! Taaaka kasa...
    Fotografowie ślubni coś tam marudzą o specyfice i doświadczeniu w takich sytuacjach, ale oni z natury tacy już są.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Grunt to chciec , bo co by to bylo jakby checi nie mial...
    no comment...

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów