Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: Lightroom 2.0

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie RAWy z 5D mk2 w Lightroomie

czy możecie podpowiedzieć (jeżeli ktoś próbował) jak otworzyć RAWy z nowej piątki w LIghtroomie 2.1?
    Na razie robię to "dookoła", czyli konwertuję przez DNG converter do pliku dng, który potem otwieram w LR.
    Ale może jest jakaś wtyczka (i jak ją zastosować) umożliwiająca bezpośredni odczyt tych plików?
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeszcze nie. Niedlugo ma sie pojawic update do LR - wtedy bedzie mozna otworzyc RAWy. Narazie tylko CR2-DNG -> DNG-LR

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Jeszcze nie. Niedlugo ma sie pojawic update do LR - wtedy bedzie mozna otworzyc RAWy. Narazie tylko CR2-DNG -> DNG-LR
    dzięki...szkoda... trzeba będzie sie na razie przemęczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    dzięki...szkoda... trzeba będzie sie na razie przemęczyć.
    Ciekawe, moze ja jestem nie w temacie albo mam jakiegos innego LR 2.1, ale u mnie normalnie otwiera CR2, a poza tym polecam profile kolorow do LR, i musze przyznac, ze zrobili w tym temacie kawal dobrej roboty, no i apropo pomniejszania w LR przy zapisywaniu, chyba cos im to nie wyszlo i faktycznie robi brzydkie krawedzie, do pomniejszania polecam ACDSee, filtry Lanczos 3 albo ClearIQZ dzialaja najlepiej jak do tej pory ze wszystkich algorytmow jakie uzywalem.
    40D, Tamron 28-75 50/1,8 70-210 f3,5-4,5 USM, i jeszcze kilka z gwintem, statywy, lampy...
    http://miniart.info

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZygmunD2000 Zobacz posta
    Ciekawe, moze ja jestem nie w temacie albo mam jakiegos innego LR 2.1, ale u mnie normalnie otwiera CR2, a poza tym polecam profile kolorow do LR, i musze przyznac, ze zrobili w tym temacie kawal dobrej roboty, no i apropo pomniejszania w LR przy zapisywaniu, chyba cos im to nie wyszlo i faktycznie robi brzydkie krawedzie, do pomniejszania polecam ACDSee, filtry Lanczos 3 albo ClearIQZ dzialaja najlepiej jak do tej pory ze wszystkich algorytmow jakie uzywalem.
    Co innego .CR2 z 350D a co innego .CR2 z nowej 5 tzn Canon EOS 5D Mark II:-). To całkiem różne rodzaje plików.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Domyślnie

A to przepraszam, tego nie wiedzialem, pewnie dorobia to na dniach, a zanim ja kupie 5d M2 to duzo wody upłynie i wtedy te wszystkie programy beda juz tak dopracowane
    40D, Tamron 28-75 50/1,8 70-210 f3,5-4,5 USM, i jeszcze kilka z gwintem, statywy, lampy...
    http://miniart.info

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie Wersja 2.2 Dostępna

Za optyczne.pl : "Firma Adobe udostępniła kolejną wersję programu Lightroom oznaczoną numerem 2.2. W najnowszej aplikacji dodano wsparcie dla Canona EOS 5D Mark II, Canona PowerShot G10, Panasoniców DMC-LX3, DMC FX150, DMC FZ28, DMC-G1oraz Leica D-LUX 4. Dodatkowo naprawiono kilka błędów występujących w funkcjach, które pojawiły się od wersji 2.0."
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no wreszcie
    www albo tez flickr

can-on
    Guest

Domyślnie

Po krótkim teście mogę napisać że teraz po zmniejszeniu krawędzie nie wyglądają tak jak to opisałem w poście #50

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

nie będę oryginalny - NARESZCIE
    już zasysam i posprawdzam moje RAWy z nowej piątki :-D

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów