Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Filtr UV i POLAR pomoc w wyborze

Domyślnie

Polar Marumi WPC powinno starczyć - genialny stosunek jakości do ceny. Nie odbiega na pewno od B+W MRC i Heliopanów. Ja kupowałem swój w Raysfoto w Poznaniu - glówny dystrybutor na Polskę, wiec pewnie bedzie taniej.

UV-ke odpuść dobrze koledzy radzą, szkoda fotek chyba że bywasz na spacerze czesto powyżej 2000 m.n.p.m.

pozdr

Coś już napisał

Domyślnie Filtr UV i POLAR pomoc w wyborze

Hej,

Chodzę po allegro i jest tego mnóstwo..
    Nie wiem co wybrać - UV chcę potraktować właściwie jako zatyczkę na ciemniejsze dni a polar musi być dobry.. to nie znaczy, że najdroższy...
    Będę kupował z allegro..

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

[QUOTE=herbatniczek;504806]UV chcę potraktować właściwie jako zatyczkę na ciemniejsze dni QUOTE]

Do tego służy "dekielek", który jest w zestawie z obiektywem
    Co do polara to Marumi będzie ok - sam mam z tej firmy i nie narzekam.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    to ilosc powlok + stopien przepuszczalnosci swiatla wiekszy o pare % .. ciezko powiedziec na ile ta roznica odczuwalna jest na codzien bo wszystko zalezy od szkla, warunkow i
    obiektywna prawda numer jeden jest taka, ze roznica miedzy szara Hoya a czarna (ale nie Pro1) to dzisiaj drobny procent ceny, nie tak jak jeszcze 3-4 lata temu.
    a prawda numer dwa jest taka, ze czarna Hoya ma powloki utwardzajace. jaka by nazwa nie byla, skutek praktyczny to nieco lepsze czyszczenie tych filtrow. nadal nie jest to przyjemnosc (bo to w koncu Hoya), ale te kilka zlotych warto dolozyc

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    to taki "chłyt matertindowy" bo teraz slowo "digital" jest cholernie popularne .. moze i sa jakies rozznice ale nie wydaje mi sie aby byly one istotne.. IMO..
    w wiekszosci to jest owszem, robienie wody z mozgu... ale w moim odczuciu, i kilku osob, ktore tego uzywaly, polar Digital jest mocniejszy niz zwykle HMC i SHMC. a to jest duzy argument za
    www albo tez flickr

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów