Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Pęknięta szybka tylnego wyświetlacza LCD w 30D

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Na allegro można dostać "osłonę do lcd" do 5D. W praktyce jest to właśnie taka szybka - szklana, solidna, nie wpływa na pokazywany obraz. Jeśli poszukasz, znajdziesz taką do 30D, a potem wymienić to nie problem. No i taka osłona ma od razu jakieś przylepce Kosztuje 29zł, więc nie majątek

Zablokowany

Domyślnie

Gdzieś był wątek o ochronie LCD i tam jest opisane jak szybkę wymienić i jak kupić samą część w serwisie canona.

http://www.canon-board.info/showthre...t=34508&page=4

W Polsce ta szybka jednak "kilkunastu złotych" nie kosztuje, jest trochę drożej, ale postaraj się kupić bez płacenia za wymianę. Możesz też zamówić szybkę z serwisu z USA. Jeden e-mail i będziesz znał cenę.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 29-07-2008 o 12:10

Miasto
    Łeba

Domyślnie

http://allegro.pl/item403972874_cano...e_nowosc_.html
    A może to?? nie canona ale do 30-stki dedykowana
    Canon EOS 30D | C 28-135mm f3,5-5,6 | C 28mm f1,8 | C BG-E2
    Zdjęcia robię, tylko trochę się wstydzę

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ale to raczej się przykleja do szybki już istniejącej.... raczej się nie wpasuje zamiast tej oryginalnej w aparacie.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Propi Zobacz posta
    Na allegro można dostać "osłonę do lcd" do 5D. W praktyce jest to właśnie taka szybka - szklana, solidna, nie wpływa na pokazywany obraz. Jeśli poszukasz, znajdziesz taką do 30D, a potem wymienić to nie problem. No i taka osłona ma od razu jakieś przylepce Kosztuje 29zł, więc nie majątek
    A naklejałeś na szybkę, czy ją wymieniałeś? Skontaktowałem się ze sprzedawcą tych osłon i nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi, tzn. stwierdził, że zasadniczo nakleja się je na firmową szybkę.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Mnie z przesyłka taka przygoda z 5D kosztowała na Żytniej ok 200zł jakies 0,5 roku temu

Uzależniony

Domyślnie

IMO taka szybka sprawdza się na stabilnym podkładzie, sama może być za cienka i za słaba.
    EDIT: Chyba żeby dwie skleić ale to już chyba lepiej kupić oryginał
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 29-07-2008 o 23:01

nepcior
    Guest

Domyślnie

Dobrze, że nie tak drogo jak się spodziewałem.
    Jak chcesz oszczędzić, to zapytaj, czy nie sprzedadzą szybki a wymienisz sam. Odpadną koszty robocizny, a jak zrobić, to już wiesz. Łatwizna. I jak będziesz robił sam, to masz pewność, że niczego Ci nie schrzanią. Dodatkowo mogą wysłać pocztą, a ty masz aparat cały czas w domu. Tylko czy będą chcieli?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    IMO taka szybka sprawdza się na stabilnym podkładzie, sama może być za cienka i za słaba.
    Właśnie o to pytałem sprzedawcę, ale nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi.
    Cytat Zamieszczone przez nepcior Zobacz posta
    Jak chcesz oszczędzić, to zapytaj, czy nie sprzedadzą szybki a wymienisz sam. Odpadną koszty robocizny, a jak zrobić, to już wiesz. Łatwizna. I jak będziesz robił sam, to masz pewność, że niczego Ci nie schrzanią. Dodatkowo mogą wysłać pocztą, a ty masz aparat cały czas w domu. Tylko czy będą chcieli?
    Tu bardziej chodzi o odległość. Do Polski aparatu nie będę na pewno wysyłał, a włoskim fachowcom ufam mniej niż polskim (poza tym i tak musiałbym jechać do Turynu), więc chyba najlepszym rozwiązaniem będzie kupić gdzieś szybkę i wymienić ją samemu.

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

ja bym nie zaryzykowal sam sie w to bawic
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów