Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Pęknięta szybka tylnego wyświetlacza LCD w 30D

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Angry Pęknięta szybka tylnego wyświetlacza LCD w 30D

Wyciągając aparat z torby, którą rozłożyłem sobie pod statywem, uderzyłem nim prosto w kolumnę pionową statywu (od spodu). Efekt jest taki, że szybka znajdująca się przed wyświetlaczem LCD ma kilka spękań, schodzących się w jednym punkcie. LCD działa na szczęście normalnie.
    Czy ktoś miał podobne uszkodzenie i wie ile kosztuje wymiana takowej szybki? Czy jest to w ogóle możliwe, czy trzeba wymienić cały LCD?

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Gdyby ci się udało dostać taką szybkę... to wymienić jest łatwo. Na dpreview by wątek na ten temat, generalnie wystarczy przykleić jakąś przyssawkę do tej szybki i mocno pociągnąć a nowa "wskoczy" w swoje miejsce sama. No a gdyby ci się nie udało takiej znaleźć, to tylko żytnia.
    EN57D DIGITAL.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    Gdyby ci się udało dostać taką szybkę... to wymienić jest łatwo. Na dpreview by wątek na ten temat, generalnie wystarczy przykleić jakąś przyssawkę do tej szybki i mocno pociągnąć a nowa "wskoczy" w swoje miejsce sama. No a gdyby ci się nie udało takiej znaleźć, to tylko żytnia.
    A mógłbyś podać linka, bo za chole.... nie mogę znaleźć.

To teraz szukam szybki do tylnego wyświetlacza LCD w 30D. Jeśli ktoś może pomóc - proszę o kontakt.

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

mnie pekla kiedys szybka hoho n lat temu w canonie a75, tam jest cos ok 2 cali szybka (wyswietlacz mniejszy) i na zytniej wraz z robocizną złotych 60. zadzwon zapytaj ale mysle ze 100-150 to bedzie kosztowac.

PS pokazalbys to pekniecie
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    mnie pekla kiedys szybka hoho n lat temu w canonie a75, tam jest cos ok 2 cali szybka (wyswietlacz mniejszy) i na zytniej wraz z robocizną złotych 60. zadzwon zapytaj ale mysle ze 100-150 to bedzie kosztowac.

PS pokazalbys to pekniecie
    Dobrze, że nie tak drogo jak się spodziewałem.

Proszę bardzo - oto pęknięcie:

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

oto ten wątek: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=10852446 z braku możliwości dostania szybki może się jednak okazać średnio przydatny.
    EN57D DIGITAL.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    oto ten wątek: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=10852446 z braku możliwości dostania szybki może się jednak okazać średnio przydatny.
    Dziękuję bardzo. Spróbuję dostać gdzieś szybkę lub uderzyć do serwisu Canona.
    Na włoskim forum Canona jedyną odpowiedzią na mój post była wklejona miniaturka obrazu Muncha - "Krzyk"... Oczywiście doceniam tzw. "łączenie się w bólu", ale było mi to raczej mało pomocne...

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pytanie: Potrzebny Ci ten napis Canon? Bo jak nie to sobie bez żadnego problemu taką szybkę dorobisz. Kupujesz w Obi/castoramie kawałem poliwenglanu grubości ok 1-1,5mm (lub innej odpowiedniej). Wyciągasz starszą szybkę, odrysowujesz kształt (ok 10% większy!), wycinasz a poten papierem ściernym robisz ładne zaorąglenia i nadajesz dokładny wymiar. Wymieniałem w ten sposób szybkę w zegarku. Wyglądała jak oryginalna.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie wiem czy jest sens sie bawic, kombinowac we wlasnym zakresie, ja na jednym z wyjazdow porysowalem swoja. Zadzwonilem na zytnia, potem wyslalem emalie z potwierdzeniem. Za jakis czas dostalem wiadomosc zwrotna w kwestii dostepnosci czesci.
    Wyslalem, w ciagu dnia zrobili. Kosztowalo to 1xx zlotych (2 lata temu). Z tym, ze ja wymienialem obie szybki - z rozpedu niejako

Jak bardzo sie nie chce, albo masz mozliwosc wypolerowania tego, moge odstapic swoja stara. Z tym, ze koszty przesylki do Wloch(?) moga byc znaczne.

Szybki przyklejone sa na dwustronna tasme, ktorej zamiennik da sie skolowac w kazdym sklepie typu obi/castorama/leroy....
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Wymieniałem w ten sposób szybkę w zegarku. Wyglądała jak oryginalna.
    Dobre

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów