Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: 30D: Porysowana matryca i majsterkowicz.

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja bym rozebrał ten aparat - tak jak pokazano na zdjęciach - nie wygląda to aż na takie trudne i z bliska zdiagnozował , oczywiście pod warunkiem iż nie robię codziennie zdjęć. Szybka za 800 stówek to można zapomnieć - widziałem ostatnio body na allegro po zamoczeniu w morzu za 150 pln pewnie szybka jest ok
    5d + L plecak

nepcior
    Guest

Domyślnie

Ja bym rozebrał ten aparat - tak jak pokazano na zdjęciach - nie wygląda to aż na takie trudne i z bliska zdiagnozował
    Widziałem, że w stanach można kupić szkiełko za 89$. To już nie jest tak dużo. Rozbieranie to banał. Narzędzia mam odpowiednie. Boję się dwóch rzeczy: duże zapylenie w mieszkaniu może zaszkodzić (zostaną pyłki między matrycą a filtrem) i lutowanie. Pierwszy problem - mały problem. Ale lutowanie... Tu można dać ciała.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może na Czapskich będą mieli jakiegoś trupa, z którego można przeszczepić części ?

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nepcior Zobacz posta
    Ale lutowanie... Tu można dać ciała.
    Musisz zaopatrzyć się w bardzo dobrą lutownicę, i strzykawkę do odsysania cyny. Nie możesz przegrzać matrycy bo **** blada :-|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    bez różnicy czy izopropanolem, wodą,nitro czy benzyną, rysa jest rysa i wyczyścić się nie da... skoro mówi, że rysa to po kiego grzyba to myć????
    Po takiego że są wątpliwości czy to rysy po przedstawionych zdjęciach a nikt tego niewidzi. Ja bym probował wszystkiego żeby najpierw wielokrotnie to wyczyścic a potem dopiero bym stwierdzał że to rysa ale skoro autor tematu twierdzi że rysa no to napisano mu co ma zrobić.

nepcior
    Guest

Domyślnie

Po takiego że są wątpliwości czy to rysy po przedstawionych zdjęciach a nikt tego niewidzi.
    Nie ma żadnych wątpliwości. To są rysy. Napisałem to przecież kilka razy, dlaczego mimo to wciąż ktoś nie wierzy? Po zdjęciach tego nie widać, bo i jak? Przecież sam pisałem, że to nic nie pomoże, bo trzeba by zrobić nie zdjęcie porysowaną matrycą tylko zdjęcie porysowanej matrycy. Na tym pierwszym zdjęciu nigdy nie poznasz, czy to rysa, czy zabrudzenie.
    Ja bym probował wszystkiego żeby najpierw wielokrotnie to wyczyścic a potem dopiero bym stwierdzał że to rysa
    Sorry, ale się już zirytowałem. Jak pukniesz samochód, to jedziesz najpierw na myjnie automatyczną, potem na ręczną, a potem myjesz jeszcze dodatkowo sam zanim się upewnisz, że trzeba jechać do blacharza? Na litość, przecież rysa wygląda inaczej. Oglądałem to bardzo dokładnie wiele razy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nepcior Zobacz posta
    Jak pukniesz samochód, to jedziesz najpierw na myjnie automatyczną, potem na ręczną, a potem myjesz jeszcze dodatkowo sam zanim się upewnisz, że trzeba jechać do blacharza?
    dobrze powiedziane hehehe
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Uzależniony

Domyślnie

Ja proponuję zrobić sondę czy to są smugi, czy jak się nepciorowi wydaje, rysy.
    Trzeba to w końcu rozstrzygnąć!
    A Ty się nepcior nie denerwij i nie siwiej, my tylko chcemy pomóc. Od tego są przecież fora.
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 30-07-2008 o 22:58

nepcior
    Guest

Domyślnie

A Ty się nepcior nie denerwij i nie siwiej, my tylko chcemy pomóc. Od tego są przecież fora.
    Spoko. Nie denerwuję się (nie licząc porysowanej matrycy). Chciałem tylko uciąć ostatecznie spekulacje

Urijjah Boy
    Guest

Domyślnie Jubiler ...

Czy ktoś pytał jubilera o taką zabawę ? ... słyszałem kiedyś od znajomego który komis/naprawę sprzętu foto prowadził i podobno kiedyś porysowaną matrycę oddał do grawera który coś mu tam z nią zrobił tak że było mega mega cacy ... <mówię o matrycy z D350> ... nie wiem co zrobił jubiler ... ale podobno koszt całej operacji zamkną się w 80 zł ...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów