Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zła jakość canonowskiego kita a kity innych producentów

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabel03 Zobacz posta
    Ja tam kita nigdy nieużywałem to nie wiem, ale na forum olympusa wyczytałem że każdą elke trzeba przymykać przynajmniej o 1 działke bo strasznie mydli
    Na forum olympusa jest proste myslenie

dowolne szklo olympusa >>> dowolne szklo innego producenta

Z zalozenia kazde szklo olympusa jest super, a nikon i canon nie potrafia zrobic obiektywu.

P.S. Zobacz rawy z dowolnego olympusa, jak masz taki filtr aa w body to nie ma roznicy co za sloik podepniesz.

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

a tam ja uzywalem kita z 350d przez ponad rok i na prawdę nie narzekałem na to szkło. Nie miał usm'a ale ostrzył o niebo szybciej i dokłądniej niż zachwalana 50 1.8 II.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    Nie miał usm'a ale ostrzył o niebo szybciej i dokłądniej niż zachwalana 50 1.8 II.
    To zaden cud, AF w tej piecdziesiatce jest wyjatkowo fatalny.

Zachwalana jest ze wzgledu na stosunek jakosci optycznej i ceny.

Dopiero zaczyna Awatar GoRo3
    Miasto
    In the neverland

Domyślnie

Witam
    Niejestem jakimś specjalistą od aparatów, ale z tego co czytałem o innych modelach zanim kupiłem swojego 400D to Cannon w 99% deklasuje swoich rywali z innych firm. Stwierdzenie nie kupuj canona bo kit jest do kitu, wydaje mi się poprostyu szukaniem problemów aby dowartościować własny produkt. I tak jeśli ktomuś sie spodoba fotografia to wymieni kita na lepszy model. Pozatym rozpiętość modeli obiektywów do Conona jest znacznie szersza niż konkuręcji.
    Oczywiście zdaje sobię sprawę ,że na forum nikona usłyszał bym dokładne przeciwieństwo, ale wkońcu sam wybrałem Canona i nie żałuję, oraz uważam że kit jest naprawde fajnym obiektywem ale dla początkującego użytkownika.

Pozdrawiam !!!!
    R.I.P. Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro R.I.P

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    Canon przeszedl w 87, droga radykalna, Nikon przechodzi 20 lat pozniej, droga ewolucyjna. I tyle. Troche sztuczne podniecenie robisz.
    No i co w zwiazku z tym?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    No i co w zwiazku z tym?
    Ja tylko tak, zdziwiony niezdrowa ekscytacja canonierow brakiem silniczka u Nikona. Tak jakby kiedys (1987) nie trzeba bylo trzepnac w kat starych obiektywow.

Poza tym nic.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    Ja tylko tak, zdziwiony niezdrowa ekscytacja canonierow brakiem silniczka u Nikona. Tak jakby kiedys (1987) nie trzeba bylo trzepnac w kat starych obiektywow.

Poza tym nic.
    Od poczatku tego watku namawiam, idzcie w plener porobcie zdjecia, a nie narzekajcie na sprzet, niewazne czyj by on nie byl... a brak silniczka to nie moja brocha, wiec sie tym nie martwie/nie ekscytuje.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów