Nie znacie się i tylePamiatka świetna, za te 20 lat jak je obejrzą to będą się śmiali i wspominalijak to on w tych skarpetach umorusanych udawał, że ja bzykał, że jej błoto do butów wleciało a potem to już poszło lawinowo, że potem sukienke prała cały tydzień i że znajmi nie mogli się nadziwić że oni tacy zwariowani byli.
W przypadku sztywnych plenerów za 20 lat będą wspominali..no tak pięknie było, staliśmy, słonce po oczach dawało ale staliśmy i się patrzylismy na siebie..ahh..Zuzka z Mateuszem też maja takie zdjęcia, i Kaską z Markiem też.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
robię![]()
ale po co? Do fight backu? Ty dałeś swoje zdjęcia do oceny, oceniłem je jako ja, a nie zawistna konkurencjaGdybym miał potrzebe pokazywania swoich zdjęć ślubnych, to bym pokazał
![]()
Nie miejmy zaraz aż takich ambicji artystycznych. W przeważającej mierze i tak trzepiemy rzemiosło. Fakt, że gdy ma się swój rozpoznawalny styl, to miodzio. A ważne jest to co się podoba młodym.
Pomysł na plener na pewno niebanalny, a reszta jak kto uważa.
Mnie się podoba tonacja kolorystyczna i delikatnie rozmyte tło. Jakie szkiełko tak czyni? Czy może PS?
co do zdjec to mojej zdanie jest jednoznaczne. sa ordynarne i nikt mnie na takie nie namowi. co do pogladu ze powinno sie robic to co klient chce... prosze sie lepiej nie przyznawac w imie wlasnegi i przyszlych klientow dobra (oczywiscie przy zalozeniu ze ktos ma jakies ambicje) . co do sztampowosci czy oryginalnosci to tez nie bylbym taki pewien czy one sa takie oryginalne. dzisiejsza fotografia slubna (nazwijmy ja nieladnie masowa) jest nastwiona w duzej mierze na oryginalnosc (miejsc, pomyslow) tak bardzo ze przescigiwanie sie w tym wzgledzie doprowadzilo do pewnej ironi. plenery "inne" przestaja byc ciekawe i one wlasnie staja sie sztampowe. brakuje natomiast normalnosci na wysokim poziomie. nie chce tego tlumaczyc slowami bo nie mam dobrego piora ale wystarczy popatrzec na zdjecia najlepszych w branzy. Ktory z nich pozwolilby sobie na takie zdjecia ? - ZADEN
Ja stanowczo mowie NIE.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Ostatnio edytowane przez trampek ; 19-09-2008 o 16:41
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max