Strona 18 z 24 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 235

Wątek: [marekb] Ślubne, trash the dress

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    W kwestiach makijazu to do viteza jednak
    Lepiej nie...
    O opiniowanie makijażu zazwyczaj proszę swoją dziewczynę-wizażystkę. Jesli ja jakiś makijaz uznam za nie bardzo to ona na pewno by mocno po nim pojechała... i tu mamy dobry tego przykład.
    Klasyczny błąd, czyli oczy na pandę, czyli magiczne słowo 'blending' się kłania.
    Więcej nie napiszę, tylko poproszę autora - przeczytaj wszystkie opinie za miesiąc... jak emocje po sesji bliskiej Ci osoby nieco opadną.
    Bo na razie do ostatniej kropli krwi będziesz bronił, odgryzał, walczył, wymyślał wymówki, byle twoja racja była mojsza niż twojsza .
    Z drugiej strony... jeśli Tobie, modelce, rodzinie, czyli "targetowi" się podoba... to po co pokazujesz? Po co się przejmujesz opiniami? Olej, jeśli cel sesji został osiągnięty.
    Ale jeśli jednak masz podejrzenie albo przeczucie że coś możesz w przyszłości lepiej zrobić w tego typu sesjach... to sugeruję nie walczyć na siłę z każdą opinią czy krytyką, a w milczeniu przemyśleć i przyjąć albo odrzucić.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

vitez, ja nie walczę tylko oczekuje konkretnej krytyki, a co to za krytyka i co mam poprawić jeśli taki sergiusz, czepi sie sam nie wie czego ale sie czepi. Odnośnie makijażu, robiła go moja zona i od razu zauważyłem ze na lewym oku coś nie tak.rodzaj, czy kształt nie wiem jak to nazwać też myślałem ze będzie trochę inny, ale ten też mi sie b. podobal, może niechlujnie zrobiony bo ze zwykłych cieni maczanych w coli i z Matim prawie na kolanie- wiem, to was nie obchodzi bo liczy sie efekt końcowy. No, ale nie będę puki co zatrudniał zawodowej wizazystki bo mnie po prostu na to nie stać. Korale-powtarzam-mnie do tego pasują, może to jakiś niegust mój, ale tak zostanie- tego nie wykorzenie w wieku +40.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    No, ale nie będę puki co zatrudniał zawodowej wizazystki bo mnie po prostu na to nie stać.
    Pisałem już raz i będę pisał do znudzenia - wizażystki, z odpowiednim przeszkoleniem i zapasem kosmetyków - bardzo często zrobią sesję "za pozowanie" . W celu takim samym jak modelki - zbudowanie portfolio.
    To bardzo często błąd popełniany przez fotografów "nie zatrudnię wizażystki bo mnie nie stać" . A co za problem spytać czy jakaś nie pomaluje za zdjęcia? Tym bardziej że jakiś tam, całkiem pozytywny dorobek zdjęciowy prezentujesz więc wizażystki bez obaw chciałyby z Tobą współpracować. Tylko problem jeszcze znaleźć jakąś rozsądną a nie 'młoda, ambitna, po miesięcznym kursie charakteryzacji' . Jak ci zacznie z teoriami kolorów i chustami wyskakiwać to lepiej podziękować - w przypadku wizażu o wiele ważniejsza jest praktyka, własna inwencja, wyczucie a nie teoria. Poszukaj np na maxmodels.pl . Powodzenia.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no widzisz vitez, to nieoceniona rada, zwłaszcza że w rodzinie zony jest wizażystka i to z jakimiś ponoć tytułami Mistrza Polski, moze po rodzinie sie zgodzi, dojechać z Bielska..?? Tylko widzisz, tutaj wyszło prawie spontanicznie. Mówimy: robimy zdjecia...?? no i idziemy

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Jak na mój gust, to w oóle pytanie o zamysł zdjęć kiedy na zdjęciach jest młoda, wyginająca się dziewucha na białym tle, to w ogóle jakiś...sorry... bełkot.
    No i co autor ma odpowiedzieć? "Poprzez biały kolor chciałem ukazać niewinność Jej duszy, który kontrastuje z aparatem nazębnym- parafrazą drutu kolczastego rozstawianego teraz gęsto w Tybecie... taka metafizyczna paralela światłem i cieniem..."

Jak na mój gust zdjęcia są jakie są- dziewucha ma pewnie radochę i przekroczony transfer zdjęć na Naszej-Klasie :-D

Z zawodowym modellingiem nie mają wiele wspólnego i na tym ich forum Pro Models zniszczyli by je doszczętnie- że cera, że światło, że kontrast, że miałkie itd.

Ale... rozumiem irytację autora na posty Sergia... kolor korali? Chyba nie o to chodzi.

A teraz na temat- zdjęcia są poprawne, wielu osobom na pewno sie podobają ale...
    ale są ćwiczebne i to widać.

Zdjęcia dzieciaków (podprogowa manipulacja pierwotnymi instynktami)-
    monitor mam raczej w porzo, a tutaj w wielu miejscach giną szczegóły- dzieciaki mają jasną cerę (zwłaszcza chłopak) i mnie to drażni w oczy, że znika na brzegach...zlewa się.

Panna zdjęcia 15/16 - znikająca stopa... znikający materiał (białe na białe...eee... mało szczęśliwe połączenie) stopa rozumiem... rozmyta, ale jest prześwietlona.

Poza tym... przypomniała mi się pewna anegdota... kiedyś w technikum poszedłem do budy z brudnymi włosami (juz nie pamiętam czemu, ale stało się) i kumpela mnie pyta, czy zacząłem używać żelu... poważnie pytała, a ja się wstydu najadłem.
    U Panny może by zrezygnować ze specyfików do włosów, bo Ją to postarza i
    i... no po co toto... niech będzie dziewczyną, na babę przyjdzie czas.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Lepiej nie...
    O opiniowanie makijażu zazwyczaj proszę swoją dziewczynę-wizażystkę. Jesli ja jakiś makijaz uznam za nie bardzo to ona na pewno by mocno po nim pojechała... i tu mamy dobry tego przykład.
    Klasyczny błąd, czyli oczy na pandę, czyli magiczne słowo 'blending' się kłania.
    Więcej nie napiszę, tylko poproszę autora - przeczytaj wszystkie opinie za miesiąc... jak emocje po sesji bliskiej Ci osoby nieco opadną.
    A no właśnie, Jak oglądałem te fotki to przechodziła moja żonka też wizażystka
    Pierwsze jej słowa to: makijaż nie bardzo... dalej to nie ważne bo sam autor zdjęć przyznał, że na szybko było wszystko robione, więc można chyba wybaczyć, chociaż częściowo

Co do współpracy wizażystki z fotografem za portfolio to faktycznie strzał w dziesiątkę, myślę, że kolejka ci się ustawi na takie hasło
    Widziałem kiedyś w szkole wizażu jak sobie bidule wizażystki portfolio robią za pomocą kompakcika. No i efekt marniutki. Więc pomysł współpracy jest bardzo dobry.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    slider, szczerze to ja nic nie widzę robię jeszcze na bańce i może na lcd-ku cos widać...?? Jeśli już cos mogło popsuć to programik do napisów, bo naprawdę obróbki tyle co na lekarstwo..
    Czyli jak? Prosto z puszki?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Terrmos Zobacz posta

Panna zdjęcia 15/16 - znikająca stopa... znikający materiał (białe na białe...eee... mało szczęśliwe połączenie) stopa rozumiem... rozmyta, ale jest prześwietlona.
    na 16 nie ma przepaleń, na 15 kawałek tła ale nie stopa. Możesz to sprawdzić. Poza tym gadasz do rzeczy, wezme sugestie na serio,wielkie dzięki za uwagi

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

11,15,18
    najladniejsze kadry, kontrast, kolory

Miasto
    Wadowice,Kraków

Strona 18 z 24 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów