Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: hot pixel przy iso 800

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    Ale czy warto isc z tym do serwisu??
    Warto przede wszystkim najpierw przeczytac to co ludzie (m.in i ja) pisali juz na ten temat na forum.

Mozesz sobie byc perfekcjonista ale w zaden sposob to sie nie przelozy na perfekcyjne wykonanie wafli na matryce. W serwisie zmapuja CI tego pixela w sofcie i tyle.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

wczesniej robilem troche fotek Fuji 602Zoom i powiem ze tego nie bylo a i foty byly ostrzejsze(robilem na automacie)
    Czy to też było ISO 400 i 30 sekund?
    Nie ma matryc bez hot pikseli ,chyba że fotografujesz w temperaturze zera absolutnego .

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darek_b
    chyba że fotografujesz w temperaturze zera absolutnego .
    Nie da sie. Plastik sie kruszy ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Tak chcialem zejsc z iso kosztem czasu - robilem ze statywu i chcialem miec jak najmniej ziarna na fotce.
    Czasem praktykujac ISO 400 i od 8 do 30s ale ten najdluzszy czas chyba tylko raz wykorzystalem.
    Dla mnie nie jest to normalne z tymi hotami gdyz w tanszych aparatach tego nie ma, przynajmniej nie widzialem w tych ktorymi cykalem foty.
    teraz chyba przede mna nauka PS i wymazywanie hotow i innych insektow.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 09-07-2005 o 12:10

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dla mnie nie jest to normalne z tymi hotami gdyz w tanszych aparatach tego nie ma, przynajmniej nie widzialem w tych ktorymi cykalem foty.
    teraz chyba przede mna nauka PS i wymazywanie hotow i innych insektow.
    To co dla Ciebie nie jest normalne jest codziennoscia w produkcji matryc do kazdego typu aparatu. Potem mapuje sie taka matryce zeby wywalic te piksele ktore niezbyt dobrze dzialaja ... ale czasami kilka przejdzie pomimo kontroli.
    Co do tanszych cyfrakow to najwidoczniej za malo ich widziales bo problem jest duzo bardziej dokuczliwy. Nie mam niestety czasu zeby pokazac Ci szumy z nikona 995 (uwazanego zreszta za jeden z najlepszych kompaktow tej firmy) ... ale w skrocie cale zdjecie jest usiane takimi artefaktami przy dlugich czasach i ekspozycjach nocnych (przynajmniej kilkanascie zle dzialajacych pikseli).

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Byc moze gdyz zwyklymi malpami robilem fotki tzw szybkie i na imprezkach.teraz chce sie nieco zaglebic i moze dlatego dostrzegam wady tego sprzetu.
    Chyba nie pozostaje mi nic innego jak nauka PSa

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów