Ostatnio edytowane przez axk ; 23-07-2008 o 11:10
EOS + Speedlite
No ja niestety tak dobrze nie mam - na wyjazdach służbowych bywam w miejscu gdzie nie można wnosić żadnych aparatów (w komórkach też podobnie jak w biurze w Polsce) więc mogę zostawić w hotelu albo w bagażniku. Z dwojga złego zostawiam w hotelu, tyle że plecak zamykam w walizce...
No, w tym sensie, że to biuro podróży a nie hotel jest dla Ciebie stroną w ewentualnym sporze. Bo umowę zawierałeś z biurem a nie z hotelem.
Z drugiej strony, nie wiem, w jakim stopniu hotele odpowiadają za rzeczy pozostawione w pokojach. Przypomina mi się pewien znany cytat: "Za rzeczy pozostawione w szatni szatniarz nie odpowiada"![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Tak sobie czytam te Wasze wypowiedzi i zastanawia mnie logiczne podejście do sprawy nieodpowiadania za rzeczy pozostawione w hotelu w którym wynajmujesz sobie pokój to równie dobrze mogłbyś namiot rozbić na plaży masz taki sam poziom bezpieczeństwa...
W Grecji, zostawialem na plazy na wiezchu, na widoku, nikt nawet nie spojrzal i nie ruszyl - ludzie zostawiali laptopy, portfele, kluczyki od aut - nie bylo problemu. W bulgarii i chorwacji, na kwaterze albo w aucie w bagazniku :/.
2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław
W Tunezji opłaciłem sejf który jest w pokoju. Jak zobaczyłem rozmiar sejfu to się załamałem. Ale okazało się, że wchodzi tam body+17-40, 35tka, 85tka, paszporty i mała kamerka DVD. 70-200 musiało zostać w plecaku razem z gadżetami i akcesoriami
Ale jakoś nie zaryzykował bym zostawiania sprzętu w plecaku. Na szczęście na 2 dniowej wycieczce objazdowej aparat miałem cały czas ze sobą![]()
@Max78
A czy będąc w Turcji i na plaży, zostawiłeś aparat na plaży i się kąpałeś czy się nie kąpałeś? Ponieważ będę w Turcji, niestety nie będziemy mieszkac w hotelach, więc sprzęt zawsze ze sobą albo w autobusie(ale to szkoda bo to opcja zostawienia sprzętu na cały dzień :/) i nie wiem jak to tam może byc? Szczególnie, że zapowiada się, że będę miał sporo sprzętu(to co w stopce + 10-22 i 70-200/2.8), więc strach jest...
@s..
O to mnie przyjemnie zaskoczyłeś, w Grecji też będę więc uwaga mi się przyda - chociaż tam nie będę się martwił :-D
A czy ktoś ma jakieś uwagi co do sprzętu w takich państwach jak Bułgaria, Rumunia, Ukraina i Białoruś (chociaż wydaje mi się oczywisty raczej, że tam nie można spuszczac sprzętu z oczu ani na moment...)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk