Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Zabezpieczanie sprzetu na wyjazdach

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domero Zobacz posta
    Jeżeli wyjazd był organizowany przez biuro podróży to reakcja hotelu była jak najbardziej prawidłowa (odpowiedzialność ponosi biuro).
    Odpowiedzialność za kradzież sprzętu z pokoju hotelowego ponosi biuro podróży organizujące wyjazd? To jakaś kompletna bzdura. To tak jakby firma wypożyczająca samochody była odpowiedzialna za włamanie do samochodu który wypożyczyła klientowi. Zero logicznego rozumowania.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 23-07-2008 o 11:10
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nigdy nie zostawiam plecaka w hotelu. gdzie bym nie szedl aparat jest zawsze ze mna.

co do plazy - piasek dla puszki typu 40D to nie jest problem, pod warunkiem, ze ostroznie zmieniasz obiektywy. byle do wody aparat nie wpadl, to bedzie z nim dobrze
    No ja niestety tak dobrze nie mam - na wyjazdach służbowych bywam w miejscu gdzie nie można wnosić żadnych aparatów (w komórkach też podobnie jak w biurze w Polsce) więc mogę zostawić w hotelu albo w bagażniku. Z dwojga złego zostawiam w hotelu, tyle że plecak zamykam w walizce...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Odpowiedzialność za kradzież sprzętu z pokoju hotelowego ponosi biuro podróży organizujące wyjazd?
    No, w tym sensie, że to biuro podróży a nie hotel jest dla Ciebie stroną w ewentualnym sporze. Bo umowę zawierałeś z biurem a nie z hotelem.

Z drugiej strony, nie wiem, w jakim stopniu hotele odpowiadają za rzeczy pozostawione w pokojach. Przypomina mi się pewien znany cytat: "Za rzeczy pozostawione w szatni szatniarz nie odpowiada"
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    No, w tym sensie, że to biuro podróży a nie hotel jest dla Ciebie stroną w ewentualnym sporze. Bo umowę zawierałeś z biurem a nie z hotelem.
    Możliwe, niemniej próba "pociągnięcia do odpowiedzialności" biura podróży z tytułu włamania do pokoju hotelowego i kradzieży zapewne zakończy się fiaskiem.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Z drugiej strony, nie wiem, w jakim stopniu hotele odpowiadają za rzeczy pozostawione w pokojach. Przypomina mi się pewien znany cytat: "Za rzeczy pozostawione w szatni szatniarz nie odpowiada"
    Dokładnie w takim...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Tak sobie czytam te Wasze wypowiedzi i zastanawia mnie logiczne podejście do sprawy nieodpowiadania za rzeczy pozostawione w hotelu w którym wynajmujesz sobie pokój to równie dobrze mogłbyś namiot rozbić na plaży masz taki sam poziom bezpieczeństwa...

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

W Grecji, zostawialem na plazy na wiezchu, na widoku, nikt nawet nie spojrzal i nie ruszyl - ludzie zostawiali laptopy, portfele, kluczyki od aut - nie bylo problemu. W bulgarii i chorwacji, na kwaterze albo w aucie w bagazniku :/.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

W Tunezji opłaciłem sejf który jest w pokoju. Jak zobaczyłem rozmiar sejfu to się załamałem. Ale okazało się, że wchodzi tam body+17-40, 35tka, 85tka, paszporty i mała kamerka DVD. 70-200 musiało zostać w plecaku razem z gadżetami i akcesoriami
    Ale jakoś nie zaryzykował bym zostawiania sprzętu w plecaku. Na szczęście na 2 dniowej wycieczce objazdowej aparat miałem cały czas ze sobą

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

@Max78

A czy będąc w Turcji i na plaży, zostawiłeś aparat na plaży i się kąpałeś czy się nie kąpałeś? Ponieważ będę w Turcji, niestety nie będziemy mieszkac w hotelach, więc sprzęt zawsze ze sobą albo w autobusie(ale to szkoda bo to opcja zostawienia sprzętu na cały dzień :/) i nie wiem jak to tam może byc? Szczególnie, że zapowiada się, że będę miał sporo sprzętu(to co w stopce + 10-22 i 70-200/2.8), więc strach jest...

@s..

O to mnie przyjemnie zaskoczyłeś, w Grecji też będę więc uwaga mi się przyda - chociaż tam nie będę się martwił :-D

A czy ktoś ma jakieś uwagi co do sprzętu w takich państwach jak Bułgaria, Rumunia, Ukraina i Białoruś (chociaż wydaje mi się oczywisty raczej, że tam nie można spuszczac sprzętu z oczu ani na moment...)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Szczególnie, że zapowiada się, że będę miał sporo sprzętu(to co w stopce + 10-22 i 70-200/2.8), więc strach jest...
    A zastanowiłeś się po co Ci tyle sprzętu?

Jeśli jedziesz wypoczywać i plażować i 40D+17-50 wystarczy.
    Jeśli robić fotki to... zły typ wycieczki wybrałeś (bez noclegów w hotelach?).

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów