Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: canon eos D60

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

niewiem moze ja zyje dalej w erze polskiego wilczego kapitalizmu i odkladania kazdej zlotowki ale kupowac w wieku 14 lat eLke 100-400 to jakas gruba prowokacja : ) aha apropos KuchateK offtopic, jedno sprostowanie dwa pytania, sprostowanie - napisalem prawie kazdy, wierze ze zdazaja sie wyjatki, pytania - bufor o ile dobrze kojarze zalezy chyba tez od karty pamieci i szybkosci tejze? i mowimy tu chyba o foceniu w rawach a nie jpg fine?, a FOTOGRAF-a, poprosilbym o probke tych zdjec ktore oceniali na fotopolis, chetnie obejrze...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Te... 14 lat? Dopiero teraz zobaczylem. Serio czy pomylka? Jesli serio i wy mu 100-400 polecacie to ROTFL Mam brata w takim wieku to wiem jak to wyglada

O rawach to sobie mozesz pomarzyc w 300D seriami na sportowo. Jak najbardziej mowie o foceniu w jpg. Pierwsza seria. Druga masz jeszcze w miare szybko (trzymasz do polowy spust i body szybko dosyc daje nastepne 4 klatki). Potem jest totalne dno i mozna zapomniec o czymkolwiek. Zaczyna sie nie focenie tego co ciekawe a lapanie kazdej klatki ktora sie uda wyrwac. A jesli bedziesz pozwalal zapisywac odrazu z bufora to jeszcze latwiej zapchasz. Jak tylko aparat zaczynie zrzucac pierwsza klatke to zapomnij ze bedziesz mial te swoje drugie 4 w normalnym czasie. Poza tym 4? Przeciez to jest nieco ponad sekunde w serii. Porownajcie sobie ile trwa ladowanie/start. Pare klatek na calosc? A potem zostajemy z body ktore zapisuje wszystko ulamek predkosci tego na co pozwala karta.

Wiem... D60/10D maja wiekszy bufor, ale to nadal sa wolne aparaty. Nie ma porownania. Fakt ze mozna sie nauczyc oszczednosci, w miare wykorzystywac sprzet i wogole. Ale po co sobie swiadomie zakladac ogranicznik? Ja obstawiam inaczej. Czy sie to komus podoba czy nie.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 06-06-2005 o 22:50
    ...

Miasto
    Silesia

Domyślnie

ok, ok, no ale przeciez sa "mega szybkie" karty cos o jakichs kingstnach slyszalem, a co do pierwszych 4 klatek w serii, no rozumiem ze omus moze torobic roznice ale mnie te pierwsze 4 wystarcza, jesli uznam ze kupno 300d bedzie najgorsza decyzja w moim zyciu to pierwsza osoba ktora sie o tym dowie bedzie KuchateK, oglaszam na quorum i wobec wszystkich, podobnie jak podtrzymuje wczesniejsza obietnice zlozona Auwo

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

przy 300D szybkie karty sie nie sprawdza niestety.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    ok, ok, no ale przeciez sa "mega szybkie" karty cos o jakichs kingstnach slyszalem
    Body 300D nie wykorzysta nawet najszybszej karty na swiecie. Poprostu jest korek w body. Szybka karta sie marnuje. Ja wcale kart nie zmienilem po przesiadce z 300D. A szybciej mam znacznie.

A co do pierwszych 4 klatek w serii, no rozumiem ze omus moze torobic roznice ale mnie te pierwsze 4 wystarcza
    Tez tak myslalem Do pierwszego spottingu

jesli uznam ze kupno 300d bedzie najgorsza decyzja w moim zyciu to pierwsza osoba ktora sie o tym dowie bedzie KuchateK, oglaszam na quorum i wobec wszystkich, podobnie jak podtrzymuje wczesniejsza obietnice zlozona Auwo
    To jest swietne body. Ale to jest jedno z najgorszych mozliwych body jesli chcesz strzelac duzo fotek w krotkim czasie. Chyba ze potrafisz sie powstrzymac. Ja tam mam ciezki palec
    ...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kuchatek: spotingu nie uprawiałem, ale fotografowałem sport (i to bynajmniej nie szachy )
    Pewnie, że lepiej byłoby mieć coś lepszego niż 300D wtedy, ale dużo wazniejszy był fakt, że miałem podpięte 70-200/4, które _szybko ostrzyło_.
    A co do ilości zdjęć.... zawsze można kiepskiej fotki nie zrobić.
    Tak się na przykład działa mając aparat na film.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Silesia

Domyślnie

niedalej jak w niedziele uslyszalem na gieldzie foto w katowicach (tak to sie szumnie zwie gielda foto, 6 stolikow, 12 sprzedawcow i bramkarz 42 kilo zywaj wagi i 90 pare rokow, tak wlasnie w tej kolejnosci) - dzis kupi pan u mnie 300d, za pol roku za miesiac za rok przyjdzie pan do mnie i kupi 20d albo 10d. Juz puszczam mimo uszu uwagi o tym ze ciagle mi bedzie malo, doswiadczony jednak wlasnym skapstwem i szacunkiem dla blony swiatloczulej, spust wciskam dosyc rzadko, wkrotce jednak ma sie to calkowicie zmienic : )

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

dobra dobrawiedze ze moje propozycje byly bardzo odstajace od waszych, wiec prosze was o konkretne propozycje!! mam do dyspozycjii 4000zl!

Miasto
    Silesia

Domyślnie

ja juzbym wiedzia co zrobic z 4k, w krakowie kupilbym na dwuletniej gwarancji scrackowanego przez dystrybutora 300d do tego dokupilbym tamrona 28-105 f/2,8, grip, lowepro orion II, i do wyboru albo lampe speedlite z najwyzszej polki albo dobrej jakosci lufe canona 300mm , choc zrobilbym to ja bo dalej twierdze ze to jest jakas prowokacja : )

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

aha! no to sie mi sie zmienila cala perspektywa na to!?

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów