Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: canon eos D60

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

no masz racje ze chce cyfre ale jestem mlody, i to bedzie moj pierwszy takie extra aparat... a no i chce kupic cos na parelat a nie na rok.... no i mam jeszcez okazje kupic kazda lustrzanke ze sklepu za pol ceny....! kumple ze stanow moze tak zalatwic!? wiem ze to jest trochedziwne ale kozystam z okazjii! aparat jest mi potrzebny do miedzy innymi tego tymu zdjec http://www.eltoro3.x.wp.pl/samoloty/, sa to fotki znajomego ktory wlasnie uzywa D60 z obiektywem canon 100-400mm L!!!

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

waska specjalizacja, powiem Ci tyle ze tez jestem mlody i mialem dwa analogi, jak na moje oko to pocwicz troche na jakims analogu zebys nie czul sie zawiedziony cyfra, zobaczysz roznice, zreszta chyba kazdy ktory tu pisze zaczynal od analoga, sa plusy i minusy udowadnial tego nie bede... zaczynac od 100-400 L ? : ) musisz miec kasy jak lodu... co do D60, jasne ze to swietne body ale dwa razy sie zastanow nim kupisz, ja sprowadzalem kiedys 100QD z niemiec jako "top zustand" i co sie okazalo ? ze wylazil juz smar z migawki tak byla zuzyta, lepiej postawic na aparat relatywnie mlodszy, no chyba ze masz na oku body d60 z zalozmy 1000 cykli migawki, inaczej mozesz miec wiecej inwestycji niz na poczatku myslales. pozdrawiam i podobnie jak jeden forumowicz mi tak i ja Tobie zycze sukcesow i wspolczuje wydatkow : )

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

aha co do tych zdjec samolotow, myslisz ze 640mm na tej elce daje takie wyniki samo z siebie ? to sa croppy i to dosc duze... co do powiekszen, kupowanie zestawu za 4000 po to zeby robic zdjecia samolotom... hmm dla mnie troche traci onanizmem sprzetowym : )

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jesli to body chcesz wieszac na 100-400 to szedl bym po 350'tke. I tak bedzie wisialo na wielkim obiektywie, no i pozatym 8mpix da lepszego crop'a jak 6. D60'tka to antyk prawie. To byl dosyc drogi aparat, ktory zadko kto kupowal "ot tak" sobie popstrykac co niedziele a raczej do ciezszej pracy. Trafic z pierwszej reki malo zajezdzony to raczej bedzie duze szczescie. Nawet 10'tka uzywana to ryzyko. Jesli to ma byc sprzet na pare lat to zdecydowanie nowszy sprzet. Osobiscie bym stawial na 350'tke nawet ponad 10D. Reka sie przyzwyczai do kontroli nad sprzetem, a czekanie az zrzuci bufor na karte albo podglad dobija.

A zdjecia jakos malo ciekawe... Spotting albo jakies AirShow jest zdecydowanie lepsze.

Cytat Zamieszczone przez thorin
    zreszta chyba kazdy ktory tu pisze zaczynal od analoga
    A ja nie
    ...

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

no ja juz robilem fotki analogiem i znajomi z forum fotopolis powiedzieli mi ze cos jednak ze mnie wyrosnie:P a co do sprzetu to mam uzbierane wystarczajaco kasy zeby kupic 300D i 200mm L... ja jestem spotterem a do tego jest potzebny sprzet fotograficzny gorszej jakosci albo lepszej ja postawilem na lepsza i uzbieralem tyle kasy i zameiezam wydac je wlasnie w tym celu
    pozdrowienia

Miasto
    USA

Domyślnie

Nie zawracaj sobie gitary 300D do spottingu. Wiesz jak wyglada spotting w 300D? Czeka sie az sie bufor zwolni wiekszosc czasu

Wolal bym tania sigme albo 100-300USM na szybszym body.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Wolal bym tania sigme albo 100-300USM na szybszym body.
    Zastanów się co ty chłopakowi doradzasz!??? To może niech kupi 1dsII i przejściówkę na m42 - to będzie miał jeszcze lepsze body a i tak z racji odległości będzie miał ostrość ustawioną na nieskończoność? Krew mnie zalewa jak słyszę takie rady
    FOTOGRAF - dużego wyboru to ty nie masz. Uzbieraj kasę na 100-400L i takie body na jakie Ci zostanie. W fotografii najważniejsze jest szkło - dobre body to miła rzecz, ale słabszy korpus nie ogranicza tak bardzo jak kiepskie szkło.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    USA

Domyślnie

Nie popadajmy w skrajnosci... Spotowales 300D?

Ja doskonale wiem ze elki sa wypas i wogole "supirior quality", ale zapiecie tego do 300D z buforem 4 klatki ktory sie zamula totalnie po drugiej serii to jakas pomylka moim zdaniem. Co mi po najlepszej elce jak body zmulone wisi a ja czekam az mi sie pokaze magiczna jedynka w wizjerze raz na 5-10 sekund? Sorry, ale przesiadka z 300D na 20'stke byla prawdziwa przyjemnoscia do spottingu. Przesiadka z 70-300 APO sigmy na eLke jakos wcale mi komfortu wiele nie podniosla. Mozna powiedziec ze prawie nie zauwazylem zmiany.

To nie jest focenie modelek ktore siedza, to moga posiedziec pare minut dluzej. To jest cos co jest dosyc dynamiczne, i mozna spokojnie wywalic 20 klatek na jedno podejscie samolotu. Ja doskonale rozumiem 100-400 full wypas i najlepiej z jedynka, ale jesli sie ma limitowany budzet to trzeba pokombinowac. Zwlaszcza ze body ma byc na dlugo.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 06-06-2005 o 21:46
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Przesiadka z 70-300 APO sigmy na eLke jakos wcale mi komfortu wiele nie podniosla. Mozna powiedziec ze prawie nie zauwazylem zmiany.
    hmm.., no to faktycznie się nie dogadamy.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    USA

Domyślnie

Ok... zgoda... Niech Ci bedzie. USM super. IS to juz wogole miodek. Canonowe elki nie maja sobie rownych 100-400 rulez.

Tyle ze ja doskonale pamietam jak przy malym heliporcie z 4 helikopterami latajacymi na zmiany spotting w 300D polegal czekaniu na jedynke w wizjerze i na wyklinaniu bufora i szybkosci... Nie... Wcale nie zaluje taniego obiektywu sigmy z nedznym i wolnym AF'em (jak to u sigmy) ale tego "rewelacyjnego" body Canona. Rewelacyjne to ono jest, ale nie do tego zastosowania.

Stracilem przez ten bufor pare fajnych fot... Nie czesto sie widzi kawalkade dobrego wojskowego sprzetu na cywilnym lotnisku, zwlaszcza takim malym. Co wybieramy? Mydlaste fotki czy nic?
    ...

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów