Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: odtluszczanie lcd pod lepienie folii

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Z tego co wiem użycie spirytusu nie powoduje zmatowienia elementów plastikowych.
    Zależy od rodzaju tworzywa, niektóre zmatowia. Trzeba ostrożnie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Zależy od rodzaju tworzywa, niektóre zmatowia. Trzeba ostrożnie.
    Miałem na myśli tworzywa z których wykonywane są korpusy. Oczywiście zachowanie ostrożności jest wskazane.
    EOS + Speedlite

mio1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timo Zobacz posta
    czym najlepiej odtluscic LCD przed nalepieniem folii ochronnej? czy zwykly spirytus spozywczy nie zrobi mu krzywdy? w sensie nie zmatowi czy cos? nadmieniam, ze nie posiadam aktualnie pod reka zadnych plynow do czyszczenia optyki, wiec to odpada (nie bede kupowal specjalnie, zeby wyczyscic LCD).
    Uważam,że najlepszym rozwiązaniem będzie benzyna ekstrakcyjna, możesz ja kupić nawet w aptece, szybko odparowuje i nie niszczy plastików.

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

hmm, normalni ludzie chyba mieliby już dawno tę folię przyklejoną po umyciu tym co mają pod ręką - płynem do mycia naczyń, mydłem? ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Nie wiem z czego dokladnie jest zrobiona oslona lcd ale radzilbym ostroznie z ta benzyna i innymi rozpuszczalnikami organicznymi. Alkochol niepowinien nic zrobic ale najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiazaniem sa detergenty ktore wiaza tylko tluszcz i wode.
    Co do folii mialem ja na moim 30D przez 5min. Rozczepiala mi kolory i g. mialem z podgladu. Moze tandetna folia ale mimo wszystko "wole bez"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów