W zielonym programie chyba jest... ale pewnosci nie mam bo nie korzystam :-)Zamieszczone przez CYNIG
W zielonym programie chyba jest... ale pewnosci nie mam bo nie korzystam :-)Zamieszczone przez CYNIG
FAKTYCZNIE!!!
az wyciagnalem aparat i strzelilem kilka zdjec testowych no i faktycznie ISO - auto i zmienia sie samo. Tyle ze w zielonym trybie i tak nie mozna korekcji wprowadzic(EOS 20d)
Nie robiłem na "zielonym" bo w tym aparacie którym pstrykałem nie ma nawet takiego trybu. Ok już rozumiem jak działa ta korekcja w trybie preselekcji. A w full manual ? Gdy włączam ją na full manualu i zmieniam wartości przyciskiem zmiany ekspozycji to zarówno czas jak i przesłona pozostaja nie zmienione (przynajmniej takie sa dane w wizjerze). Więc ?
Bo w trybie full manual po prostu nie dziala korekta ekspozycji - przycisk tak jakby nieaktywny. Korygujesz sam - ten z parametrow ktory ci wygodniej.Zamieszczone przez kami74
A w wizjerze pokazuje, że zmienia ekspozycję jak kręce sobie kółkiem z wciśniętym przyciskiem +/- na full manualu.
Ta... Tyle ze zmieniasz przyslone a nie korekte
Poczytaj instrukcje lepiej.
...
Kuchatek Pisałem przecież, że wskazania w wizjerze zarówno przesłony jak i czasu pozostaja niezmienione. Pojawia sie obok symbol +/- i wartość EV. I tyle. stąd moje pytania co do zasady działania korekty.
Fakt... Przepraszam...
W takim razie jesli nie zmieniaja sie parametry to nic na zdjeciu sie nie powinno zmienic. Napisz lepiej co to za aparat, bo tak to mozna wrozke zatrudnic do zgadywanek.
Manual z korekta jest bez sensu. A zmiana w innych trybach najprostrza jest przeciez do wprowadzenia za pomoca tych parametrow ktore aparat sam dobiera a nie calej osobnej procedury ktora bedzie dlubac w gotowcu programowo.
...
Aparat jest produkcji japońskiej ale z firmy "niepoprawnej politycznie" na tym forum. Uprzedzając ewentualne pytania co do tego co ja robie na forum Canona informuję, że nie posiadam jeszcze żadnego własnego aparatu cyfrowego, a foce wszystkim co mi się uda pożyczyć. No i teraz jest to D100 pożyczone na 4 dni. A czemu akurat Canon Board ? Bo zamierzam nabyć w przyszłości 350D i ot całe wyjaśnienie.
Wiem , że korekta w manualu jest bez sensu, ale wzbudził moje zainteresowanie fakt, że w full manual wedle informacji w wizjerze da się to zrobić.