i cale szczescie, ze nie blurowales - usuniecie faktury twarzy byloby conajmniej nierozsadne i zdjecia stracilyby wymowe.
nie wszystkie zdjecia musza byc szablonowe i obrabiane w szablonowy sposob![]()
i cale szczescie, ze nie blurowales - usuniecie faktury twarzy byloby conajmniej nierozsadne i zdjecia stracilyby wymowe.
nie wszystkie zdjecia musza byc szablonowe i obrabiane w szablonowy sposob![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Jedno z ostatniej sesji. Zdjecie + troche zabawy w szopie
10
Łoż kurde
Fajne!
Więcej!
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Sorry, musialem zmniejszyc. Jeszcze raz zdj nr 10
11.
Ostatnio edytowane przez ArtMoon ; 25-09-2009 o 19:49
Pierwsze zdjęcie Łądne. Ładne szarości, fajnie, że nie jest mocno kontrastowe, a subtelne i delikatnie. Przeszkadza tylko dekolt bluzki tak niefortunnie obcięty. Albo kadr niżej, albo bluzka out
Drugie zdjęcie. Ujęcie z góry ok., ale dziewczyna wygląda jakby niewiadomo gdzie się znajdowała. Zdjęcie wyglada raczej jak backstage z sesji, a nie zdjęcie podczas sesji robione. Tło brzydko wyszło – po marszczyło się i w szarości mu ‘nie do twarzy’.
Trzecie – śliczne, nic dodać nic ująćładna głębia ostrości, ładne oczy, ładny kadr.
Przy czwartym zdjęciu odzywa się we mnie stylistka, która mówi: ‘co za dużo to niezdrowo’, a w tym przypadku za dużo jest oczywiście biżuterii. Zrezygnować trzeb z naszyjnika, bo nijak pasuje do tej sukienki i przesyca obraz sztucznym błyskiem. Ramiączko ze świecidełkami też bym wyeliminowała. Poza tym włosy wygladają na rzadkie, a podejrzewam, że takie nie są, zatem może mniej podmuchów następnym razem?
A co do tych ostatnich... Takie przebajerzone trochę, ale taki był koncept rozumiem. Podobają się, bo są dopracowane i wyglądają wiarygodnie.
Keep on photing![]()
lajf_entusiast, nie sadzilem ze jeszcze ktos nawiaze do tych staroci z poczatku wątkuNiemniej dzieki za cenne wskazowki, od tamtego duzo wody uplynelo i sam widze w tych zdjeciach mase niedorobek, np tych o ktorych pisalas. Pozdrawiam serdecznie!
8 bardzo bardzo mi sie podoba, ja jednak troszke ta skore probowal bym wygladzic
11 fajne choc tlo zbyt kolorowe
13 swietny kadr, swietne kolory, swietna fotka
14 podoba mi sie aczkolwiek uwazam ze fotki takie jak ta powinny byc wstawiane po kilka by tworzyc historie
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK