Max78, czy moglbys napisac cos wiecej o kreatywnosci w portrecie? Tzn, jakies rady, wskazowki?
Na razie pracuje nad techniką, jak juz to opanuje w stopniu dostatecznym moze przyjdzie czas na kreatywnosc...
Pozdrawiam serdecznie.
Max78, czy moglbys napisac cos wiecej o kreatywnosci w portrecie? Tzn, jakies rady, wskazowki?
Na razie pracuje nad techniką, jak juz to opanuje w stopniu dostatecznym moze przyjdzie czas na kreatywnosc...
Pozdrawiam serdecznie.
Moon - każda mądra dziewczyna (a Twoja modelka wygląda nie tylko na piękną) - dobrze wie, w jakich ujęciach wygląda najlepiej. Poproś ją o taką współpracę, pobudź jej wyobraźnię - i już połowę kreatywności będziesz miał załatwioną. Ona zaispiruje z kolei Ciebie, Ty znów ją...
Fajnych zdjęć narobicie, zobaczysz!
Dzieki Ewa za pozytywnego kopaWlasnie sie ustawilismy na kolejna sesje.
Pozdrawiam!
bardzo fajnie to wyszlo, nie moge sie absolutnie do niczego przyczepic.
widac pomysl na tych zdjeciachpomysl, zrealizowany w sposob w zasadzie bez bledow technicznych i z duzym warsztatem.
ekstra malowanie swiatlem, gratuluje!
a z ciekawosci... co to za body/szklo/lampa?![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
ja bym moze troche twarz zblurowała, bo widac fakturę farby, czy czegoś innego, w kadym razie tego co ma na twarzylekki blur i bylo by idealnie moim zdaniem
widać, że coraz bardziej kreatywnie wykorzystujesz światło i modyfikatory. to się chwali![]()
Dziek za uwagi. gunia1990 probowalem blurowac ale wychodzila plastikowa maska a mi zalezalo wlasnie by ta fakture bylo widac. Co do sprzetu, Canon 40d + 85mm F/1.8 i 28mm F/1.8 uzywane naprzemiennie. Zdjecia 5 i 6, softbox 80x140 swiatlo stale + blenda jako kontra, 7 swiatlo naturalne, swietlik na strychu przez ktory lecial snop swiatla, 8 tak jak 5 i 6, 9 - swiatlo naturalne, drzwi w cieniu, puszczone na modelke swiatlo z blendy.
Pozdrawiam serdecznie!