ja też chętnie zobaczę więcej, fotki się podobają zwłaszcza 7ka fajna jest
ja też chętnie zobaczę więcej, fotki się podobają zwłaszcza 7ka fajna jest
Mnie powala fotka 2. Już niedługo jadę też pourlopować na Chorwację i mam nadzieję także coś popstrykać.
był 350D, 4D, 7D - jest 5D
Świetne zdjęcia ... jadę tam w niedzielę![]()
www.tomaszgrzyb.pl - moja strona
www.guma.art.pl - strona poświęcona technice szlachetnej gumy chromianowej
A ja już jutro wieczorem :smile:
Fajne zdjęcia, też chciałbym coś podobnego wykręcic jak tam będę.
Pozdrwawiam !
5DmkII, 50D, C17-40 f/4L, C24-105L, C70-300 f/4-5,6 IS USM, C10-22, C100 f/2,8 Macro
A propos wyjazdu polecacie jakieś ciekawe miejsca? W ubiegłym roku byłem w Trogirze-polecam, bardzo ładne miasteczko. W tym jedziemy na ślepo, gdzie nas poniesie i gdzie znajdziemy jakieś kwatery tam zostajemy![]()
Ja już byłem 4 razy w chorwacji, w wielu miejscach i polecam riwiere makarską, a szczególnie te małe miasteczka jak baska voda, tucepi, podgora itp
zresztą wszelki info znajdziesz na www.cro.pl
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Dzięki, przejeżdżałem Makarską magistralą jadąc do Dubrownika i faktycznie rejony fajne. Widzę że gdzie się nie pojedzie to i tak będzie piknie. Aby tylko jakieś noclegi dostać w znośnej cenie![]()
No Akustyk, z tą 7-ką to przesadziłeś, popatrz jeszcze raz jak linia brzegowa się świetnie układa z linia brzegową chmur. nawet cypelek się odzwierciedla. Ujęcie jest bardzo ok.
mnie chodzilo o to, ze jest niedopasowana do tematu kompozycja.
cala kompozycja opiera sie na "ucentralnieniu" motywu, ktore samo z siebie jest srodkiem sluzacym podkresleniu czegos. analogicznie dziala uzycie takich elementow jak zbieg perspektywiczny i rysunek chmur, ktore dodatkowo poglebiaja efekt prowadzenia wzroku w kadr i, bylo nie bylo, podkreslania tego co na koncu tej linii patrzenia sie znajduje.
i tu jest zgrzyt. bo po prostu na koncu tej osi kompozycyjnej nic nie ma. caly uklad elementow narzuca patrzacemu dazenie dokads (i jest to kompozycja, z wymienionych dwoch powodow, naprawde bardzo silnie podkreslajaca wlasnie to dazenie) a zabraklo najwazniejszego w tym wszystkim elementu rozladowujacego kompozycyjne napiecie.
to samo ujecie po skadrowaniu niecentralnym (np. podkreslajacym chmury) mialoby jakas racje bytu. aczkolwiek to nadal jest material, ktory wymaga doszlifowania, bo z braku prawdziwego wyroznionego elementu scenerii trzeba takie zdjecie "robic" wysublimowana kompozycja. bez tego to bedzie po prostu kolorywy, ostry widoczek jakich tysiace.
Hehe bo to jest trochę tak jak z tymi wielkimi dziełami filmowymi. Co się podoba wielkim krytykom (vel Akustyk) to sie nie podoba plebsowi (vel mnie) i odwrotnie![]()