Cytat Zamieszczone przez Pszczola
Wydaje mi sie, ze problem jest tu jednak w tym, ze wielu uzytkownikow canonowskich dslr poczulo sie - zakladam, ze nie taka byla intencja autora postu - urazonymi, tym, ze maja buble (w domysle: tylko frajerzy buble kupuja). I zeby sprawa byla jasna - odczytalem ta wypowiedza jako malo elegancka i jatrzaca, mimo iz nie jestem jeszcze posiadaczem canonowskiego dslr. Dyskusja nie rozwinela sie wokol spraw stricte merytorycznych (choc i takie sie tu pojawily), ale wokol, jak mniemam, stylu wypowiedzi skierowanej do uzytkownikow tego forum i w duzej mierze posiadaczy canonowskich sdlr.
To fajnie, ze zakladasz, iz autor postu nie mial intencji obrazania jakiegokolwiek posiadacza apartu Canona (bo imho trzeba naprawde duzo zlej woli, zeby tak jego wypowiedz odbierac), szkoda natomiast, ze wypowiadasz sie za innych uzytkownikow domniemujac przy okazji, ze sie poobrazali.
Reasumujac, seba w swojej wypowiedzi nikogo wprost nie obrazil, co wiecej wg mnie nie obrazil rowniez nikogo posrednio, a zostal tutaj wprost nazwany idiota.
Czy taki styl wypowiedzi rowniez Ci sie podoba, czy moze to jakos podpada pod regulamin, ktorym tutaj szermowano.