Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 116

Wątek: Czy centralny punkt AF jest felerny?

Domyślnie

Ludzie... pomocy... dajcie juz spokój......!
    Jest tyle ciekawszych tematów....!

Piotr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wkamil
    Ehhh, nie lubie jak sie mnie wywoluje do tablicy....

Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
    3.Reklama umożliwiająca bezpośrednio lub pośrednio rozpoznanie konkurenta albo towarów lub usług oferowanych przez konkurenta, zwana dalej "reklamą porównawczą", stanowi czyn nieuczciwej konkurencji, jeżeli jest sprzeczna z dobrymi obyczajami. Reklama porównawcza nie jest sprzeczna z dobrymi obyczajami, jeżeli łącznie spełnia następujące przesłanki:

Dlatego, ze istnieje cos takiego jak zakaz reklamy porownawczej.
    No sam sobie zaprzeczyles. Nie ma zadnego zakazu reklamy porownawczej jest zakaz reklamy porownawczej jesli jest sprzeczna z dobrymi obyczajami. Jesli spelni wszystkie warunki dobrych obyczajow moze byc prezentowana w mediach.

Kuchatek ja nie mam prawde powiedziawszy sily dyskutowac o tych sprawach. Fajne ze Tobie sie udalo wywalczyc cos tam w firmie i przykro mi ze 7 h jechales do sklepu foto (przynajmniej miales gdzie pojechac). U mnie realia byly zgola inne ... "nie podoba Ci sie to co serwisujesz zmien prace nikt Cie tu nie trzyma". I tak tez zrobilem

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    Ludzie... pomocy... dajcie juz spokój......!
    Jest tyle ciekawszych tematów....!

Piotr
    Cicho wiesz ile postow sobie juz nabilem ta dyskusja To szansa zeby sie wybic a Ty chcesz ja ubic w zarodku

Domyślnie

Przypomnijcie sobie te http://www.pbase.com/lutek/hold dni i zastanówcie się nad sensem kłócenia sie......

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Kuchatek ja nie mam prawde powiedziawszy sily dyskutowac o tych sprawach.
    Ja tam w sumie tez nie

Fajne ze Tobie sie udalo wywalczyc cos tam w firmie i przykro mi ze 7 h jechales do sklepu foto (przynajmniej miales gdzie pojechac).
    Nie do foto, ale w sumie wolal bym sklep ten miec blizej jak ten foto.
    Czemu piszesz "przynajmniej miales"... Znaczy co... W Polsce zamkneli wszystkie sklepy foto nagle czy jak? No bez jaj ludzie. Tak ciezko poszukac?

U mnie realia byly zgola inne ... "nie podoba Ci sie to co serwisujesz zmien prace nikt Cie tu nie trzyma". I tak tez zrobilem
    Tez bym tak zrobil.
    ...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Nie do foto, ale w sumie wolal bym sklep ten miec blizej jak ten foto.
    Czemu piszesz "przynajmniej miales"... Znaczy co... W Polsce zamkneli wszystkie sklepy foto nagle czy jak? No bez jaj ludzie. Tak ciezko poszukac?
    Jak juz pisalem w Lodzi zadnego sklepu porownywalnego z adorama czy bh nie ma. Nie wiem czy w Polsce w ogole jest ale mam nadzieje ze gdzies tak. Jedyny jaki widzialem naprawde swietnie zaopatrzony byl w Pradze. Jedyne co ratuje Polakow to allegro tak naprawde i tipy. Na szczescie Tommy mieszka ode mnie 10 min drogi rowerem wiec nie musze szukac.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cicho wiesz ile postow sobie juz nabilem ta dyskusja To szansa zeby sie wybic a Ty chcesz ja ubic w zarodku
    Gdzieś na necie był uniwersalny soft do tworzenia dowolnie długich wypowiedzi. Połącz to z jakimś softem chodzącym po HTTP (np. w perlu coś takiego można całkiem łatwo napisać) i już prawie masz maszynerię do nabinania licznika Najlepiej niech jeszcze tworzy automatycznie teksty na temat FF/BF. Sukces murowany

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zic
    Tak posiadam pelne kwalifikacje.
    Przyboczny Pana Jezusa jak mniemam? Bo podstaw tych kwalifikacji jednak nie ujawniles.

powiedz mi pszczola jaka jest roznica miedzy wojna nikon vs canon, a wojna canon cacy vs canon be
    Taka, ze ta pierwsza to czesto 'wojna systemowa' wlasnie, a ta druga to 'woja domowa' ;-) + wspolczynnik dobrego wychowania trzebaby uwzglednic

dziecinada i tyle
    Zgadza sie, na forum same smarki siedza i pisza
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie

No sam sobie zaprzeczyles. Nie ma zadnego zakazu reklamy porownawczej jest zakaz reklamy porownawczej jesli jest sprzeczna z dobrymi obyczajami. Jesli spelni wszystkie warunki dobrych obyczajow moze byc prezentowana w mediach.
    Oczywiscie, to byl skrot myslowy z mojej strony - lecz przeczytaj dokladnie ten przepis, a potem sobie odpowiedz na pytanie dlaczego wlasnie w mediach nie ma reklamy porownawczej (wyjatek to reklama Tele2) i to nie w polskich mediach.
    Chodzilo mi to, ze nie dlatego firma x nie mozna sobie pozwolic na wyprodukowanie rekalamy nasz proszek jest fajny, a firmy y to bubel, bo jest to obrazanie kogokolwiek, tylko dlatego, ze jest to niedozwolona (poprawiam sie) reklama porownawcza i w ogole cala ta instytucja dotyczy tylko stosunkow miedzy podmiotami gospodarczymi, wiec porownywanie tego do wypowiedzi seba o bublach bylo kompletnie chybione. Ergo, jezeli konsument uwaza, ze produkt, ktory kupil jest bublem, to ma prawo taki poglad glosic i prawie zawsze bedzie go w stanie udowodnic, a juz szczegolnie stosujac logike, ktora jest tu prezentowana przy okazji obrony dobrego (hehe) imienia firmy Canon :-)

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ale co to ma do rzeczy? Rozumiem, ze te wszystki polajanki pod adresem seba wynikaja ze zmartwienia, ze Canon bedzie go ciagal po sadach za nazwanie jakiegos tam ich produktu bublem?
    Wydaje mi sie, ze problem jest tu jednak w tym, ze wielu uzytkownikow canonowskich dslr poczulo sie - zakladam, ze nie taka byla intencja autora postu - urazonymi, tym, ze maja buble (w domysle: tylko frajerzy buble kupuja). I zeby sprawa byla jasna - odczytalem ta wypowiedza jako malo elegancka i jatrzaca, mimo iz nie jestem jeszcze posiadaczem canonowskiego dslr. Dyskusja nie rozwinela sie wokol spraw stricte merytorycznych (choc i takie sie tu pojawily), ale wokol, jak mniemam, stylu wypowiedzi skierowanej do uzytkownikow tego forum i w duzej mierze posiadaczy canonowskich sdlr.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów