Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 116

Wątek: Czy centralny punkt AF jest felerny?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Drugie BTW - ja ze swoimi obydwoma dSLR nie mam zadnych problemow z AF, uzywam glownie centralnego punktu a testow doglebnych nie przeprowadzalam bo na efektach zdjeciowych mojego pstrykania nie widze zadnych problemow ze zlym celowaniem, GO itp, wiec na sile nie szukam problemow.
    Ale ide o zaklad ze pare niecenzuralnych slow polecialo w kierunku 17-40 ? A to szklo pewnie nie mniej niz 2500k Cie kosztowalo. I pomysl teraz ze nie masz mozliwosci jego wymiany tylko Ci serwis zostaje bo taka sytuacje ma wiekszosc nabywcow.
    Nie musisz odpowiadac to tylko taka luzna uwaga

sebar1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    O i znowu. Nie rozumiesz ze NIE MASZ PRAWA TAK PISAC ?!
    TWOJE dSLRY, Twoje pojedyncze egzemplarz to moga byc buble, nie trafione sztuki.
    Owszem, masz prawo na swoje egzemplarze narzekac i reklamowac je u producenta.
    Ale nie masz absolutnie prawa wyglaszac tak uogolnionych opinii, ze skoro twoje marne pare sztuk jest do bani to juz czyni wszystkie dSLRy Canona do bani - bo tym wlasnie atakujesz bezpodstawnie posiadaczy innych, dzialajacych sprawnie dSLRow , ktorzy swoje sprawne aparaty nigdy by nie nazwali bublami a ty je tak probujesz nazywac.
    Człowieku nie atakuje żadnych psiadaczy niczego! Wyobraź sobie, że mam prawo pisać co chce, kapujesz? Moje pojedyncze felerne Canony to przypadek i wogóle moja wina?
    Chyba sam w to nie wierzysz.
    Jeszcze raz Dobranoc wszystkim.
    Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1
    Moje pojedyncze felerne Canony to przypadek i wogóle moja wina?
    Nasza też nie, my ci przecież ich nie naprawimy ani nie pomożemy w rozwiązaniu tego problemu. Proponuje zakończyć ten wątek rozwodzenia się nad tymi egzemplarzami i wrocić do meritum wątku. Wszystkie żale powinieneś kierować w stronę producenta sprzętu a nie użytkowników, w dodatku zadowolonych. W serwisie pewnie by ci te wade wyregulowali (z tego co pamiętam to p13ka miał podobne przejścia z AF w swoim aparacie i jakoś serwis pomógł).

Proponuje na przyszłość przyjąć że nawet największe wydane pieniądze wszystkiego nie rozwiążą i wymagać to sobie można... a życie jest życiem. Stawianie sprawy "Płace i wymagam" jest dość odważne i nie wszędzie się sprawdza
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

sebar1, Powtarzasz sie. To raz. A dwa. Nie masz prawa pisac o moim aparacie ze to bubel bo ja sobie na to nie pozwalam! Piszac ze wszystkie dslr'e to buble atakujesz moj najlepszy pod sloncem wspanialy aparacik Canon'a ktory bardzo lubie. Smiesz mi wciskac ze kupilem bubla swiadomie?

To twoj problem ze masz bublowaty egzemplarz. Od mojego jednak sie odczep.

Pisalem juz. Masz problem? Nie dziala jak powinno? Masz serwis. Masz ludzi ktorzy pracuja w Canonie i zajmuja sie kontaktami z klientami. To im wciskaj ze robia buble.

McKane, Nabywcy sami sie wpychaja w bagno kupujac w zrodlach ktore nie pozwalaja na normalne zalatwienie sprawy. W normalnych warunkach to mozesz kupic 17-40 i oddac nawet jak poprostu Ci sie nie spodoba. Nie mowiac juz o wadliwych egzemplarzach.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 07-06-2005 o 23:53
    ...

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sebar1.

Masz rację. Sam zacząłem swoją przygodę z foto od cyfry. No i niestety był to 10D. Coś mi nie grało i zwalałem to na moje niedoświadczenie. Po wielu próbach w końcu spasowałem. Faktycznie moje body miało FF. Regulacja w serwisie pomogła. Tyle tylko że zwiększył się procent „trafionych” zdjęć a w dalszym ciągu pozostał jakiś tam rozrzut.

Zrażony tym wszystkim (i do tego jeszcze niekompatybilnością obiektywów klasy L z cyfrowy body) kupiłem sobie w końcu analoga i faktycznie problem zniknął. Wszystkie moje obiektywy są ostre. A że takie a nie inne reakcje są na forum to gonzo44 już ci wytłumaczył na przykładzie pubu.

A poza tym nic się nie łam Nikuś też ma swoje „wpadki”. Moje osobiste zdanie jest takie że dwaj czołowi producenci rozpoczęli wielki wyścig „zbrojeń” i mają w „d” klienta, martwią się tylko o swoją pozycję na rynku a nie o jakość.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1
    Moje pojedyncze felerne Canony to przypadek i wogóle moja wina?
    Nie to nie przypadek, to SPISEK!!! Canon specjalnie wypuscil po jednym trefnym egzemplarzu DSLR i postaral sie zeby trafily wlasnie do Ciebie.
    I tak to Twoja wina. Na poczatku Twoje DSLRy byly sprawne ale nasluchaly sie teorii spiksowych od swojego wlasciciela, ze "wszyscy", "kazdy" "i kregi w zbozu",no i zglupialy do reszty im punkty AF ;-)

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Nie to nie przypadek, to SPISEK!!! Canon specjalnie wypuscil po jednym trefnym egzemplarzu DSLR i postaral sie zeby trafily wlasnie do Ciebie.
    I tak to Twoja wina. Na poczatku Twoje DSLRy byly sprawne ale nasluchaly sie teorii spiksowych od swojego wlasciciela, ze "wszyscy", "kazdy" "i kregi w zbozu",no i zglupialy do reszty im punkty AF ;-)
    Taaa a dostawcą byli ci kosmici z Klewek
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    McKane, Nabywcy sami sie wpychaja w bagno kupujac w zrodlach ktore nie pozwalaja na normalne zalatwienie sprawy. W normalnych warunkach to mozesz kupic 17-40 i oddac nawet jak poprostu Ci sie nie spodoba. Nie mowiac juz o wadliwych egzemplarzach.
    W normalnych warunkach USA napewno. Normalne warunki w Polsce sa lata swietlne w tyle. Mamy teraz takie regulacje prawne ze sprzedawca moze Ci szklo naprawiac/wymieniac/trzymac i nic z nim nie robic ponad miesiac a Tobie zostaje tylko czekanie albo Rzecznik Praw Konsumenta, na ktorego decyzje w wiekszosci przypadkow wszyscy leja. Troche to jest juz duzy OT wiec moze nie kontynuujmy. Ale powiem Ci ze serwisy i reklamacje w Polsce to lawina tragedii i czasami urzerajac sie z debilnymi serwisami przypominaja mi sie filmy z czasow komuny

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Moje osobiste zdanie jest takie że dwaj czołowi producenci rozpoczęli wielki wyścig „zbrojeń” i mają w „d” klienta, martwią się tylko o swoją pozycję na rynku a nie o jakość.
    Podobna sytuacja miala miejsce jezeli chodzi o CPU (a wlasciwie to nadal ma) i moze i Intel z AMD maja klienta w "d", ale jemu to wcale nie przeszkadza dostawac coraz lepsze procki za coraz mniejsze pieniadze. Sorki za OT, ale mam nadzieje, ze z tej wojny pomiedzy "c" a "n" cos dobrego dla Nas wyniknie.
    Sponsorem tego forum sa literki "c" i "L" ;-)

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sebar1 szkoda Twojego czasu i tak nie masz szans w tego typu dyskusji ... nikt nowy jeszcze z tutejszym TWA w takiej sytuacji nie wygral. Nie mozna tutaj nic zlego na Canona powiedziec nawet w rozgoryczeniu bo to sie zawsze tak samo konczy.

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów